Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, Kocaeli Film Platosu için, "İhracata vizyonel bakışın eseridir" dedi.

Her ay farklı bir şehirde ve farklı mekanda yapılan basın toplantılarıyla açıklanan ihracat rakamları Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Türkiye İhracatçılar Meclis Başkanı Mehmet Büyükekşi ve iş çevrelerinden katılan misafirlerin eşliğinde Kocaeli Film Platosu'ndaki toplantıda açıklandı. Törende konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Şehrimize gelen değerli misafirlerimizi burada ağırlamaktan dolayı çok mutluyum. İhracatımızın artarak devam etmesi temennimizdir. Bizde bu anlamda şehrimize katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bilim Merkezi ve Bilişim Vadisi'yle AR-GE çalışmalarının yapılarak, katma değeri yüksek ürünlerin ihraç edilmesini arzu ediyoruz" dedi.

Toplantıda söz alan Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi ise, "Kocaeli Film Platosu ihracata vizyonel bakışın eseridir. Bu nedenle Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nu kutlarım. 7 Haziran seçimlerinin ardından güven ve istikrar ortamının devam etmesini istiyoruz. Bizler 2023 hedeflerine kitlenmiş kurumlarız. Seçimler demokrasinin bayramıdır. Kocaeli tüm ulaşım ve lojistik ağlarının birleştiği, sanayici için önemli bir şehrimizdir. Türkiye'nin en büyük ihracatlarını yapan ilk iki firma buradadır. İhracatın artmasında ve katma değeri büyük ürünlerin ihracatının artmasında en önemli olay inovasyondur. Katma değerli ürünlerin artması için yapılan Bilim Merkezi ve Bilişim Vadisi için Bakanımız Fikri Işık ve Başkanımız Karaosmanoğlu'na teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Sözlerini sürdüren İhracatçıları Meclis Başkanı Büyükekşi, "Bugün sıra dışı bir yerde ihracat rakamlarını, Kocaeli'nin farklı bir yönü olan Film Platosu'ndan açıklıyoruz. Bu Plato Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımızın vizyonuna dayanıyor. Kocaeli Film Platosu küresel çapta sürmekte olan yumuşak güç rekabetinde artık masada bende varım deyişinin ifadesidir. Yumuşak güç alanında süren büyük rekabetinde ihraç etiğimiz dizilerle ben de varım demektir. Bu rekabette bu diziler ihracatçımıza altyapı sağlıyor. Hizmet sektörünün ihracı gelişen ve değişen dünyada büyüyor. Ülkemizde hizmet ihracatında çok önemli adımlar atılıyor. Görsel ve işitsel sektörde, aynı sinema ve dizi sektöründe 100'den fazla ülkeye ihracat yapılıyor. Bu dizilerden 200 milyon dolar gelir elde edildi. 2023 yılına kadar bu sektörde hedefimiz 1 milyar dolardır. Ama asıl bu rakam çok daha büyük bir çarpan etkisi yaratarak, turizmde ve ihraç ürünlerimize büyük katkı sağlıyor. Milyonlarca insan Türk dizilerini izliyor, buradaki kıyafet ve kozmetik gibi ürünler dikkat çekiyor. Temennimiz bu sektörün gelişmesi ve ihracata verdiği desteğin artmasıdır. Dizi sektörünün turizme ve emlak sektörüne büyük bir katkısı vardır. Gayrimenkul sektörü dizi filmlerin katkısıyla 4 milyar dolarlık ofis ve gayrimenkul satışı gerçekleştirdi. Bu rakam bizim için çok önemlidir. İşte bu sektörün ihracatımıza pozitif etkisidir. Kocaeli Film Platosu'nun yapılmasında Başkanımız Karaosmanoğlu'na çok teşekkür ederim. Burada çekilecek dizilerle ülkemizin ihracatına büyük katkı sağlanmış olacak" şeklinde tamamladı.

Daha sonra TİM Başkanı Büyükekşi, Başkan Karaosmanoğlu'na ihracata yaptığı katkılardan dolayı plaket verdi. Protokol üyeleri daha sonra Kocaeli Film Platosu'nu gezdi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Büyükekşi, Kocaeli Film Platosu’nu Gezdi

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Büyükekşi, Kocaeli Film Platosu’nu Gezdi

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Büyükekşi, Kocaeli Film Platosu’nu Gezdi

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Büyükekşi, Kocaeli Film Platosu’nu Gezdi

Kaynak: İhlas Haber Ajansı