Yazıcılar Holding'in bağlı ortaklığı Anadolu Taşıt Ticaret A.Ş. ile Gürcistan Enerji Bakanlığı arasında niyet anlaşması imzalandı.

Yazıcılar Holding'in bağlı ortaklığı Anadolu Taşıt Ticaret A.Ş. ile Gürcistan Enerji Bakanlığı arasında, Gürcistan'da kurulacak olan hidroelektrik santralin fizibilite ve saha çalışmalarını yapmak üzere niyet anlaşması imzalandı. Bu bağlamda, azami 18 aylık sürede, santrale ilişkin fizibilite ve değerlendirme çalışmaları devam edeceği ve fizibil görülmesi durumunda yapılacak yatırımın 100 milyon dolar tutarında ulaşması öngörüldüğü bildirildi. Yazıcılar Holding'ten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bağlı ortaklıklarımızdan Anadolu Taşıt Ticaret A.Ş., Gürcistan'ın Racha-Lechkhumi ve Kvemo Svaneti bölgesinde Kheledula Nehri üzerinde 51,4 MW kurulu gücünde ve yıllık 233 milyon kilovat-saat elektrik üretim kapasitesinde planlanmış hidroelektrik santralin fizibilite ve saha çalışmalarını yapmak üzere Gürcistan Enerji Bakanlığı ile 29.05.2015 tarihinde bir niyet anlaşması (Memorandum of Understanding) imzalamıştır. Bu bağlamda, önümüzdeki azami 18 aylık sürede, sözkonusu santrale ilişkin olarak fizibilite ve değerlendirme çalışmaları devam edecek olup, projenin fizibil görülmesi durumunda yapılacak yatırımın tutarının yaklaşık 100 milyon dolar seviyelerine ulaşması öngörülmektedir".

Kaynak: İhlas Haber Ajansı