ÖZGÜRGÜN: “DAHA REFAH GÜNLERE HEP BİRLİKTE KAVUŞMAMIZI DİLİYORUM”

UBP Genel Başkanı ve Başbakan Hüseyin Özgürgün, 2017 yılında ülke için yaşanan güzel gelişmelerin ve girişimlerin aynı enerji ve kararlılıkla devam etmesini, daha refah günlere hep birlikte kavuşulmasını diledi.

UBP Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Özgürgün, yeni yıla yepyeni umutlar ve daha güzel bir gelecek yaratma beklentisiyle girerken, acısıyla tatlısıyla bir yılın daha geride bırakılmakta olduğuna dikkat çekti.

 “2018 yılına girerken, halkımızı 7 Ocak 2018’de yapılacak olan Erken Genel Seçimler beklemektedir. Seçim sonrasında ülkemizdeki siyasi dengeler her ne şekilde değişirse değişsin, devletimize olan inançla Kıbrıs Türk halkını, geleceğinden güven duyacağı, başta ekonomik kalkınma olmak üzere, daha iyi, daha çağdaş, daha refah ve daha aydınlık günlere kavuşturmak için çalışacağız” diyen Özgürgün, halkın sağduyu ile hareket ederek en demokratik ve çağdaş şekilde seçim sınavını vereceğine yürekten inandığını kaydetti.

Özgürgün şöyle devam etti:

“Yeni yıla girerken, tüm enerjimizle ülkemizi her alanda daha iyi noktalara taşımak, halkımızı hak ettiği refah düzeyine ulaştırmak ve halkın tüm kesimleriyle diyalog içerisinde akılcı, yapıcı ve halka hizmet odaklı politikalar üretmek en asli görevimiz olacaktır. Anavatan Türkiye ile aramızdaki güçlü bağlar ve yürüttüğümüz işbirliğinin 2018’de daha da sağlamlaşarak sürdürüleceği, ülkemizi kalkındıracak daha büyük projelerin hayata geçeceği bir yıl olacağı inancındayım.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm halkımızın yeni yılını kutlar, başta Ülkemiz ve Anavatan Türkiyemiz olmak üzere, bütün insanlık için huzur, refah, sevgi, ve hoşgörünün hakim olduğu, birlik ve beraberlik duygularının pekiştiği bir yıl olması temennisiyle, 2018 yılının güzel gelişmelere vesile olmasını dilerim.”

* * * 

SİBER: “TÜM ARZULARIN GERÇEKLEŞECEĞİ SAĞLIKLI, HUZURLU BİR YIL DİLERİM”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, halkın yeni yılını kutlayarak, tüm arzularının gerçekleşeceği sağlıklı, huzurlu bir yıl diledi.

Siber yayımladığı yeni yıl mesajında, “Geride bıraktığımız tüm geçmiş yıllar gibi, 2017 yılı da anılarımızda acı, tatlı izler bırakarak tarihin sayfalarına karışıyor” dedi.  

“Bizler ise bu günlerde, geçen yılın değerlendirmesini yaparken, gelecek yıldan beklentilerimizi konuşuyor, tartışıyor olacağız. Önümüzdeki yılın sorunlarının daha az olması için ülkemizdeki, yaşamımızdaki olumsuz olaylarla ilgili sebep sonuç ilişkisi kurup nedenlerini ve çözüm formüllerini bulmaya çalışmalıyız” diyen Siber, çözüm formülü elimizde olduğu halde çözemediğimiz, çözme iradesi gösteremediğimiz sorunlardan, geçmiş yıldaki  hatalardan dersler çıkarılabilmesi gerektiğini belirtti.

Siber şöyle dedi:

“’Daha çok çözüm,  daha az sorun’ düşüncesi, azmiyle ve heyecanıyla çalışırsak daha güzel bir yıla ulaşacağımıza inanıyorum. Dünya liderleri ise uzlaşmazlıkları diyalog yoluyla çözmeyi 2018 ajandalarına koyarsa, daha yaşanabilir bir dünyaya ulaşabiliriz. Tüm halkımızın yeni yılını candan kutlar, tüm arzularının gerçekleşeceği sağlklı, huzurlu bir yıl dilerim.”

* * * 

DENKTAŞ: “YENİ BİR YIL, YENİ BAŞLANGIÇLAR DEMEKTİR”

Demokrat Parti Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş,  2018 yılının hem ülkede, hem de dünyada daha fazla barışın, eşitliğin, özgürlüğün ve demokrasinin hakim olacağı bir yıl olmasını diledi.

“Yeni bir yıl, yeni başlangıçlar demektir” diyen Serdar Denktaş yayımladığı yeni yıl mesajında şöyle dedi:

“2017 yılını hem güzellikleriyle, hem de zorluklarıyla geride bırakıyoruz. Yeni yıl öncesinde geçen yılın muhasebesini yapmak ve yeni yıla ilişkin beklentilerimizi ve hedeflerimizi belirlemek son derece önemlidir.

Demokrat Parti (DP) olarak 7 Ocak seçimlerinin propaganda döneminin başlangıcında halkımıza samimiyetle şunu ifade etmiştik: ‘Biz size yapamayacağımız, gerçeğe dönüşmeyecek hiç bir vaatte bulunmayacağız.’ Bugüne kadar da bu konudaki tavrımızı özenle koruduk.

2017 yılında özellikle Kamu Maliyesi alanında, tüm ekonomik krizlere, Türk Lirası’nın döviz karşısında yaşadığı değer kaybına karşın, bu sorunları Maliye Bakanlığı olarak biz göğüslemeye ve vatandaşımıza yansıtmamaya çalıştık.”

Vatandaşın kendi devletini sevdiği, kendi devletine her zaman güvendiği bir ülke hayal ettiklerini kaydeden Denktaş, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 1983 yılından beri ülkemizde yaşayan her görüş ve düşünceden insan için büyük bir çatı olduğunu her zaman akıllarında tuttuklarını belirtti.

“Başımızın üzerindeki bu çatının her geçen yıl daha da güçlenebilmesi için yaptık bütün çalışmalarımızı” diyen Denktaş,  ilk kez hazırlanan denk bütçenin, turist sayısındaki artışın, Yüksek Öğretim alanında üniversitelerimizin her geçen gün daha da güçlenerek, öğrenci sayılarının artmasının bu nedenle önemli olduğunu ifade etti.

Denktaş şöyle dedi:

“Çünkü bunların hepsi, hepimizin altında beraberce yaşadığı çatı olan devletimizin daha da güçlenmesi demektir. 1992’den beri Demokrat Parti, bu ülkede yaşanan her türlü özgürlükçü, demokratik açılımda imzası olan bir partidir. Kapıların açılmasından, tutun da özel yayıncılığın başlamasına kadar. Tüm bunları başarırken biz her zaman kendi halkımıza ve insanımıza güvendik.

Bugün 2017 biterken en özgürlükçü manifesto, en çok cesaret isteyen projeler yine Demokrat Parti’ye aittir. 2018 yılında da bu ülkenin, bu devletin daha ileriye gitmesi, insanımızın daha mutlu olması için ne gerekiyorsa yapacağız.

Tüm halkımızın ve vatandaşlarımızın yeni yılını kutlar, 2018 yılının hem ülkemizde hem de dünyamızda daha fazla barışın, eşitliğin, özgürlüğün ve demokrasinin hakim olacağı bir yıl olmasını dilerim.”

* * * 

3. CUMHURBAŞKANI DERVİŞ EROĞLU’NUN YENİ YIL MESAJI…

Üçüncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, tüm halka, Anavatan Türkiye’ye ve insanlığa savaşlardan, felaketlerden, kazalardan uzak, barış ve huzur içinde sağlıklı, güzel günler diledi.

Eroğlu yayınladığı yani yıl mesajında, Ortadoğu’da sorunların azalacağı yerde arttığını görüp üzüldüğünü belirterek, “Ne yazık ki, bazı devletler uzlaşmayı, paylaşmayı, yardımlaşmayı tercih etmek yerine, bencilliği, diğerlerini hiçe sayarak her şeyi kendi çıkarları doğrultusunda şekillendirmeyi tercih ediyor, buna yönelik gayretler içinde bulunuyorlar” ifadelerini kullandı.

Dünya nüfusunun önemli bir bölümünün hâlâ aç, susuz ve sağlıklı barınma koşullarına sahip olmadığını kaydeden Eroğlu, bu durumun tüm insanlık adına yüz kızartıcı olmasına rağmen bir türlü elini taşın altına koyması gerekenler tarafından giderilmesi için adımlar atılmadığını belirtti.

Eroğlu, Kıbrıs konusunda Rum uyuşmazlığı ve aşırıcılığı yüzünden halkın mağdur edilirken, kendilerini uygar dünyanın baş aktörleri olarak görenlerin halen daha sessiz kalmaya devam ettiğini de kaydetti.

“BİR ANLAŞMAYI ENGELLEYENİN KENDİLERİ OLDUĞUNU İDRAK EDEMİYORLAR”

Rumları şımartmakla aslında Kıbrıs’ta bir anlaşmayı engelleyenin kendileri olduğunu idrak edemeyenlerin Kıbrıs Türkünün hakkından, hukukundan vazgeçeceğini sanıp aldandığını kaydeden Eroğlu, 2017 yılı içinde bir kez daha Rum tarafının Kıbrıs Türk halkını 1974 öncesine götürmeyi hayal ettiğini, bunu masa başı oyunları ile yapabileceğini zannettiğini ifade etti.

İsviçre’de yapılan görüşmelerin sonuçsuz kalmasının en başta gelen nedeninin Rumların siyasi eşitlik, egemenlik temelinde bir anlaşma yapmak istememesinden kaynaklandığını bildiren Eroğlu, “Sıfır asker, sıfır garanti olmazsa anlaşma olmaz” diyen Rum tarafının aslında “Enosis’in önünü açmazsanız, azınlık haklarına razı olmazsanız anlaşma olmaz” demek istediğini kaydetti.

“ENOSİS MÜCADELESİNİN OKULLARDA OKUTULMASI İÇİN YASA GEÇİRDİLER”

Eroğlu, bununla yetinmeyen Rum tarafının Meclisinden amacı Kıbrıs’ı Yunan yapmak olan Enosis mücadelesinin okullarda anılması için yasa geçirdiğini hatırlattı.

Kıbrıs Türk halkı olarak bu gelişmeleri iyi değerlendirmek, birlik, beraberlik içinde, uyanık olarak dünyada hak ettiği yeri almak için başlatılan mücadeleyi sürdürmek gerektiğini bildiren Eroğlu, artık, yeni bir yol haritası çizmenin zamanının geldiğini ifade etti.

“DEVLETİMİZE DÖRT ELLE SARILMALIYIZ”

Eroğlu şöyle devam etti:

“Hepimiz Devletimize dört elle sarılmalıyız. Devletimiz, bizim, kendi kendimizi idaremiz, egemenliğimiz, güvenliğimiz, üzerinde yaşadığımız coğrafya demektir. En büyük gücümüz Devletimiz ve birlik beraberliğimizdir. Bu bilinçle hareket edersek mutlaka istediğimiz hedeflere ulaşacağız.

İçte ise insanlarımızın, örgütlerimizin dediklerine kulak verilmelidir. Ekonomik güçlenmeye, kalkınmaya, sosyal sorunların giderilmesine,  trafik ve çevre sorunlarının aşılmasına daha fazla ağırlık verilmesi lâzımdır.

Anavatan Türkiye ile uyum içerisinde, izolasyon ve ambargonun kaldırılmasını sağlayacak aktif, dinamik bir tutum izlenmelidir. 7 Ocak 2018 tarihinde yani kısa bir süre sonra ülkemizde milletvekilliği seçimi yapılacak. İnşallah seçim sonucunda çalışan, etkin bir meclis yapısı ve güçlü bir hükümet ortaya çıkar.

Beklentimiz bir an önce yaşam kalitesi daha yüksek, refah seviyesi istikrarlı bir şekilde artan sorunlarını asgariye indirmiş bir KKTC devletidir.”

Bu yönde çaba gösteren, demokrasiye katkı sağlayan herkese başarı dileyen Eroğlu, 2018’in tüm dünyaya, Anavatan Türkiye ve KKTC’ye güzellikler, sağlık ve mutluluk dolu günler getirmesini, diledi ve herkesin yeni yılını candan kutladığını sözlerine ekledi.

* * * 

HARMANCI: “2018, HEPIMIZ IÇIN ÖDEVLERLE GELIYOR”

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, 2017 yılını geride bırakıp 2018’e girmekte olduğumuz yeni yıl arifesinde bir mesaj yayınlayarak, daha iyi bir gelecek yaratılması adına başta barış ve insan hakları olmak üzere herkese önemli görevler düştüğünü ifade etti.

“2017, dünyadaki birçok insan için acı ve felaketlerle dolu bir yıl oldu”

Başkan Harmancı mesajında acısı ve tatlısı ile bir yılın daha geride bırakıldığını, 2017’nin kimisi için tatlı, kimisi için ise birçok acı hatıra ile dolu olduğunu belirtti.

2017’nin özellikle yakın coğrafyamızdaki birçok insan için felaketlerle dolu bir yıl olarak hafızalarımızda yer ettiğini, Orta Doğu’nun kan gölüne döndüğünü, Afrika’nın yoksullukla mücadele ettiğini, dünyanın birçok yerinde de terörün acılar yarattığını vurgulayan Başkan Harmancı, böylesi bir ortamda 2018 yılının herkese ödevlerle geldiğini dile getirdi.

“Hepimize düşen bu görev, dini, dili, ırkı ne olursa olsun, herkesin birbiri ile barışık bir yıla adım atmasını sağlamaktır”

Başkan Harmancı, “2018, dünyadaki yakın coğrafyamızdaki tüm bu acılar için çalışma ödevi ile geliyor. Evet, belki bu tüm problemleri gideremeyebiliriz, ama tüm bu problemleri giderebilmek için çalışmalıyız. Savaşa karşı barışı,  yoksulluğa karşı refah ve eşit dağılımı ön plana çıkarmalıyız.  Kadınlara daha güvenli bir gelecek sunabilmek, şiddete karşı mücadele edebilmek, çocuklara daha iyi bir gelecek sağlayabilmek için yeni yıl bize bir ödevle geliyor. Hepimize düşen bu görev, dini, dili, ırkı ne olursa olsun, yaşadığı coğrafyaya herkesin sahip çıkması ve herkesin birbiri ile barışık bir yıla adım atmasını sağlamaktır” dedi.

“İnsanlığın bütün beyin gücünü dürüstlüğe, doğruluğa ve barışa adadığı bir yıl olsun”

Mesajının sonunda 2018 yılındaki beklentisini de dile getiren Başkan Harmancı, tartışmalarımızın daha verimli, insanlığın bütün beyin gücünü dürüstlüğe, doğruluğa ve barışa adadığı bir yıl olması temennisinde bulundu.

* * *

SADIKOĞLU’NDAN YENİ YIL MESAJI 

Bu arada İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da yayınladığı mesajında, meclis üyeleri, müdür ve personeli adına tüm halkımızın yeni yılını kutladı.  2018 yılının tüm halka hayırlara vesile olması temennisinde bulunan Başkan Sadıkoğlu, yılbaşı gecesi kimsenin mutluluğuna gölge düşmemesi için, vatandaşları, alkollü araç kullanmamaları konusunda uyardı.

* * *

İZCAN: “2018’İN DEMOKRASİ, ADALET VE ÇÖZÜMÜN YILI OLMASI İÇİN KARARLI BİR ŞEKİLDE MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, 2018’in demokrasi, adalet ve çözümün yılı olması için kararlı bir şekilde mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.

İzcan yeni yıl dolayısıyla yayımladığı mesajında UBP-DP Hükümeti’ni statükoyu  muhafaza ederek devamını sağlamakla suçladı.

Toplumsal yok oluş tehlikesi ile karşı karşıya bulunan Kıbrıslı Türklerin tek çıkış yolunun erken federal çözüm olduğu fikrini de ifade eden İzcan, 2018’in çözüm yılı olması için kararlı bir şekilde mücadeleye ve müzakere sürecine destek vermeye devam edeceklerini vurguladı.

İzcan, 2018 yılının tüm dünya halklarına ve Kıbrıs’a barış, huzur ve mutluluk getirmesini diledi ve halkın yeni yılını kutladı.

* * *

ÇAKICI: “YENİ YILDA ÇÖZÜME ULAŞMAK İÇİN HEP BİRLİKTE ÇABA HARCAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

TKP Yeni Güçler Genel Başkanı Mehmet Çakıcı 2017’de ülkede çözümün yine ertelendiğini, yeni yılda çözüme ulaşmak için hep birlikte çaba harcamaya devam edeceklerini söyledi.

Yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Çakıcı, yeni yılda savaşların son bulmasını, toplumsal anlamda sağlık kazanma ile refahın adil paylaşımı mücadelesinin yükseltilmesini diledi.

Geride bırakılan yılda toplumsal mutluluk oranının hızlı şekilde düşüş göstermeye devam ettiğini savunan Çakıcı, mutlu toplum olma çabalarının yoğunlaşması gerektiğini vurguladı.

Çakıcı mesajında şöyle dedi:

“Yeni yılın işsiz insanlarımızın iş bulduğu veya destek görüp kendi işini kurduğu, çiftçinin, üreticinin desteklenip yüzünün güldüğü, Göç Yasası’nın kalktığı ve eşit işe eşit ücret uygulandığı, özel sektör çalışanlarının sendikalaşmasının önündeki engellerin kaldırıldığı, sanayicinin korunduğu, borç faizlerinin sınırlandırıldığı, evi olmayanların ev sahibi olduğu, öğrencilerin ücretsiz okuma olanağı bulduğu, her eve en az bir maaş girmesinin sağlandığı ve yurdumuzun siyasi bir anlaşmayla kalıcı barışa ulaştığı bir yıl olması dileklerimizle tüm halkımızın yeni yılını kutlarız”.

* * *

KARADENİZ KÜLTÜR DERNEĞİ’NİN YILBAŞI MESAJI…

 Karadeniz Kültür Derneği Genel Başkanı Murat Zeki Civelek, 2018 yılının tüm KKTC halkının kucaklaştığı, ülke refah seviyesinin yükseldiği huzur ve güven içerisinde geçecek bir yıl olmasını diledi.

Civelek, dernek adına yayımladığı yeni yıl mesajında, “2017 yılı acısıyla tatlısıyla geride kaldı. 2018 yılının tüm KKTC halkının kucaklaştığı ülkemizin refah seviyesinin yükseldiği huzur ve güven içerisinde geçecek bir yıl olmasını, yeni yılın tüm insanlığa ve ülkemize sağlık, mutluluk ve adalet getirmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

* * *

İNŞAAT MÜTEAHHİTLERİ BİRLİĞİ'NDEN YENİYIL MESAJI...

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, yeni yıl dolayısıyla mesaj yayımlayarak, 2018’de oluşacak yeni parlamentodan “huzurun, adaletin, mutluluğun, hüküm sürdüğü bir ülke” yaratmalarını istedi.

“Bir yılı daha geride bırakıp yeni bir yıla giriyoruz. Yine yaşadığımız sıkıntıların geride kalmasını, yine huzur dolu yeni bir yıl geçirmeyi temenni edeceğiz. Yeni yılın sağlık ve mutluluk getirmesini, herkese bol kazançlar getirmesini, yalnızca kendi ülkemize değil, tüm dünyaya barış getirmesini temenni edeceğiz ve bunu bir tekerleme gibi, her yıl tekrar tekrar yinelemeye devam edeceğiz” diyen Gürcafer, şöyle devam etti:

“Elbette ki mutlu olmanın yolu pozitif olmaktan geçer. Bu yüzden iyi temennilerde bulunmak kötümser olmaktan iyidir. Ancak, iyi temennilerde bulunmak, güzel günlere ulaşmak için yalnız başına yeterli değildir. İnanç ister, kararlılık ister, kaygı ister, azim ister, planlı programlı çalışma ister. Bu çalışma başarıyı, başarı da işte o temenni ettiğimiz güzel günleri getirir.”

Gürcafer, bu yıl yeni yıla seçimle birlikte girildiğine işaret ederek,  “bu yılbaşı, öncekilerden farklı olarak, önümüzdeki beş yılda kaderimizi belirleyecek olan, geleceğimizi şekillendirecek olan siyasetçilerimizi belirleyeceğimiz bir yılbaşı olacaktır” dedi.  Bu nedenle güzel temenniler yanında, halk  adına yeni dönemde mecliste hükümet ve muhalefet görevlerini üstlenecek olan tüm vekillerden beklentilerini de dile getirdi. 

SEÇİLECEK VEKİLLERDEN BEKLENTİLER…

Gürcafer, milletvekillerine hitaben şunları kaydetti:

“Değerli müstakbel milletvekillerimiz;

Sizlerden huzurun, adaletin, mutluluğun, hüküm sürdüğü bir ülke yaratmanızı, bunun için olabildiğince çok çalışmanızı istiyoruz.

Bunu başarabilmek için, yalnızca bugünü değil gelecek kuşaklarımızı da düşünen planlamaları yapmanızı istiyoruz. Emekçimizden işadamımıza, öğretmenimizden öğrencimize, hayvancımızdan çiftçimize, esnafımızdan sanayicimize, müteahhitimizden taşeronumuza kadar tüm kesimlerimize yol gösterecek, bizlere yürüyeceğimiz yolda ışık tutacak bilmeden de olsa bir birimize zarar vereceğimiz değil, birbirimize fayda sağlayacağımız planlamaları yapmanızı istiyoruz. Lefkoşa’mızı, Girne’mizi, İskele’mizi, Mağusa’mızı, Güzelyurt’umuzu, kısacası Lefke’den Dipkarpaz’a kadar tüm köylerimizi kentlerimizi içine alan, birilerinin çıkarlarını koruyan değil, doğamızı, kültür mirasımızı, geleneklerimizi, göreneklerimizi koruyan imar planlarımızı yapmanızı istiyoruz.

Bu planlamaları yaparken insan kaynaklarımızı en iyi şekilde kullanmanızı, menfaat çevrelerinin değil toplumumuzun çıkarlarını gözetmenizi istiyoruz.

Ekonomik kalkınma planı yapmanızı istiyoruz. Ülke kaynaklarımızın belli bir zümrenin daha fazla zenginleşmesine yönelik kullanılmasına son verilmesini, toplumsal zenginleşmemize yönelik kullanılmasını istiyoruz.

Paranın üstünlüğünü kırıp hukukun üstünlüğünü tesis etmenizi istiyoruz. Mahkeme koridorlarında yalnızca alışılagelmiş mazbata dosyası olanları değil, ülkemizi yağmalamayı adet edinmiş olanları da taşımanızı istiyoruz. Adaletin zengin fakir, torpilli torpilsiz ayırımı yapmadığını, kamuyu kendi malı, devletin kaynaklarını kendi serveti gibi görenleri, her yılbaşı parti bileti aldığı için vergi ödememeyi hak olarak görenleri de adalet karşısına çıkarmanızı istiyoruz.

Düşüncemizin özgür olmasını ve düşüncenizin özgür olmasını istiyoruz. İrademizin siyasi rant amaçlı siyasetçiler tarafından, siyasetçilerimizin iradelerinin de menfaat çevreleri tarafından ipotek altına alınmasına son vermenizi istiyoruz.

Kamuda verimlilik istiyoruz. ‘Bugün git yarın gel’ sistemine son verecek reformlar istiyoruz. Ne siyasetçi tarafından hizmetçi gibi görülen ne de vatandaş karşısında kendini üstün gören, iş yerine mutlu gidip iş yerinden mutlu ayrılan, herhangi bir partinin sempatizanı diye fişlenmeden vatandaşına hizmet etme bilinci ile hergün verimli bir biçimde çalışan bir kamu görmek istiyoruz.
Denetim istiyoruz, sözde değil özde istiyoruz. Ayrıştırılmak değil birleştirilmek istiyoruz.

Verdiğiniz sözleri tutmanızı, tutamayacağınız sözleri vermemenizi istiyoruz. Daha fazla halının altına süpürülmesini değil, tam tersine artık halının altının da temizlenmesini istiyoruz.

Bizler artık yolsuzluklar ve usulsüzlüklerle anılan değil, güzellikleriyle, mutluluklarıyla anılan huzur dolu bir ülke olmak istiyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm halkımızın ve adaylarımızın yeni yılını kutlarız.”

* * *