Yeni Bakış'tan Deniz Abidin'in haberine göre, UBP Milletvekili Olgun Amcaoğlu, UBP için bir takım iddiaların ortalıkta dolandığını belirterek, çıkan haberlerin dedikodudan öteye gitmediğini, ancak ülkenin gündeminin bu olmadığını, artık mevcut hükümetin yapmadıklarının dile gelmesinin zamanının geldiğini açıkladı. 

Amcaoğlu, kasım ayında yapılması planlanan UBP kurultayında aday olmayacağını belirterek, bu yönde bir hazırlığının olmadığını söyledi. Amcaoğlu, UBP’nin ülkenin en köklü partisi olduğunu ifade ederek, partinin daha önceki süreçlerde binlerce insanla nasıl genel başkan seçtiğinin bilinmekte olduğunu belirtti.  Amcaoğlu, partiye emek veren birilerinin mutlaka aday çıkacağını söyleyerek, bunun kararını üyelerin vereceğini kaydetti. Amcaoğlu, UBP’yi kendisine rakip görenlerin bu konularda bazı iddialarda bulunduğuna dikkat çekerek, dedikodu haberlerle bu işin altının kaynatılmaya çalışıldığını söyledi. Amcaoğlu, birilerinin gündem şaşırtarak eleştirilerde bulunduğunu belirterek, “UBP bunu tarihinde hep gördü, sıkıntı yok” dedi. 

“Özgürgün’e tepki yoktur demek yanlış olur”

Olgun Amcaoğlu, kişiler üzerinden değil sistem üzerinden eleştiri yapılmasının daha doğru olacağını belirterek, şöyle devam etti, “Hüseyin Özgürgün’e karşı elbette bir tepki vardır. Herkesin sizinle aynı şeyi düşünmesini bekleyemezsiniz. Özgürgün kendi penceresinden olayları açıklarken yüzde yüz haklıdır. Ancak diğer aday çıkacak olanlara bunları dile getirdiğinde kendisi de görecektir ki bazı şeylerin yanlış gittiği izah edilecektir. İddialar varsa da bu iddialara çıkıp kurultay günü yanıt verecektir. Hüseyin Özgürgün’e tepki yoktur demek yanlış olur. Çünkü kamuoyunun genel seçim zamanından beri muhalefetin tek uğraştığı konu Özgürgün’ün şahsiyetiydi. Temsil ettiği hükümetin 19 ayda kamu maliyesini, eğitimi, turizmi, sağlığı nerden alıp nereye getirdiğini kimse tartışmadı”

“Özersay’ın açıklamaları yalan ve yanlış”

Olgun Amcaoğlu, basının bu noktadan sonra artık mevcut hükümetin yapmadıklarını dile getirmesi gerektiğini belirterek, Bakan Kudret Özersay’ın yaptığı açıklamanın tamamının yalan ve yanlış olduğunu söyledi. Amcaoğlu, Meclis’in olağanüstü toplanması halinin Anayasa’da mevcut olduğunu belirterek, yasama yılının Ekim ayından Haziran ayına kadar olduğunu söyledi.

“Yasama yılı dışında Meclis toplanamaz”

“Yasama yılı dışında olağanüstü durumlar dışında Meclis toplanamaz, yasa çalışması yapılamaz” diyen Amcaoğlu, “bunu istediğiniz Anayasa mahkemesi üyesine, istediğiniz yüksek idare mahkemesi üyesine sorabilirsiniz. Başsavcılık makamına da sorabilirsiniz” diye konuştu. Amcaoğlu, insanların gündemini değiştirmek için bunu tartışmaya açmanın doğru bir şey olmadığını belirterek, ülkede bu kadar sorun varken UBP’nin kurultayının gündem olmasının da doğru bir şey olmadığını söyledi. 

“Siyasi ortaklarına sormadan hareket ediyor”

Olgun Amcaoğlu, ülkede yüzde 37’ye varan devalüasyon olduğuna dikkat çekerek, ekonomik sıkıntılar ve halkın alım gücündeki erime devam ediyorsa bu konuların gündeme gelmesi gerektiğini kaydetti. Amcaoğlu, Kudret Özersay’ın birçok şeyi hükümete sormadan, kendi şahsi beklentilerini hayata geçirmekle meşgul olduğunu belirterek, “siyasi ortaklarına sormadan hareket ediyor” dedi. 

“Görevden alınan müşavirler 2 aydır ödenmiyor”

Amcaoğlu, müşavirlik görevine layık görülen ve görevden alınan birkaç kişinin yaklaşık 2 aydır maaş alamadığını ifade ederek, ortadan kaldırdık dedikleri müşavirlikle ilgili yasa konusunda başı Kudret Özersay’ın çektiğini ve yine hükümeti bozarım tehdidi ile bunu sağladığını söyledi. “Bugün gelinen noktada bu 4-5 kişi maaş alamıyor. Bir kişi kamu görevlisiyse kadrosu, görev ve sorumlulukları belli olur, maaşını da hak ettiği ölçüde alır” diyen Amcaoğlu, “kimsenin ekmek parası ile oynanamaz” diye konuştu. 

“Halkın gündemini değiştirme çabasındalar”

Dokunulmazlıklar konusunda ise iki yıl önce Anayasa değişikliğiyle ilgili referandum yapılarak bunun halka sorulduğunu ifade eden UBP Milletvekili Olgun Amcaoğlu, halkın bunu reddettiğini, bunu bilen ve hukuk profesörü olan Başbakan ile yardımcısını bu konuyu neden halkın gündemine getirmekte ısrarcı olduğunu sordu. Amcaoğlu, hükümetin, halkın bugün azalan alım gücüyle ilgili yapması gereken çalışmalar hakkında sessiz kaldığını söyledi. “Vergileri ve gümrükteki kuru neden birkaç aylığına sabitlemiyorsunuz?” diye hükümete sorduğunu belirten Amcaoğlu, dövizle kredi alınması konusunda koydukları yasak bile yasaya aykırıdır. Merkez Bankasının Başkanına bunu sorabilirsiniz” dedi.