Çıraklık ve yetişkin meslek eğitimlerinin Gazimağusa’da da verilmesi için adım atıldı.

Çıraklık ve yetişkin eğitimlerinin yanında Üretim ve Pazarlama Kooperatiflerine yönelik standart, ürün geliştirme, ambalajlama ve markalaşma çalışmaları yapılabilecek, Karpaz bölgesi pilot olmak üzere turistik pansiyonların dış dünyaya bir merkez üzerinden pazarlanması sağlanacak.

Bahse konu çalışmaların temelini oluşturan işbirliği protokolü Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkârlar Odası (KTEZO), Gazimağusa Teknoloji Geliştirme Bölgesi (TEKNOPARK) ve UYS Belgelendirme ve Denetim LTD tarafından imzalandı.

Protokole, TEKNOPARK adına Yönetim Kurulu Başkanı Necdet İcil, KTEZO adına Genel Koordinatör Hürrem Tulga ve Teknopark şirketi UYS Belgelendirme ve Denetim LTD adına Bülent Çetinkaya imza koydu.

Protokole göre, Çıraklık ve Meslek Eğitimi Yasası tahtında geliştirilen mesleki eğitim programları uygulanacak, uzaktan eğitim programları geliştirilecek,  KTEZO üyeleri tarafından üretilen ürünlerin ve/veya verilen hizmetlerin dış dünyaya tanıtılması için e-ticaret modülleri geliştirilecek,

HEDEF MAĞUSA'DA DA BAŞLATMAK

KTEZO Genel Koordinatörü Hürrem Tulga, protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, protokol ile Oda’nın hedeflerinden bir tanesi olan Çıraklık ve Yetişkin Eğitimi’nin bu yıldan itibaren Mağusa’da da başlamasının yolunun açıldığını, Üretim ve Pazarlama Kooperatiflerinin kurulduğu bu aşamada yapılan protokolün ürün, ambalajlama ve üretim standartlarına ilişkin bilimsel ve rekabet edebilirlik için kaçınılmaz olan üniversite işbirliğinin sağlandığını, ayrıca mesleki eğitime ilişkin program ve yöntem geliştirmeye katkıda bulunacağını ifade etti.

TEKNOPARK adına Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Necdet İcil ise Doğu Akdeniz Üniversitesi,  Lefke Üniversitesi ve Kıbrıs Türk Sanayi Odası ortaklığında kurulmuş Gazimağusa Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin ana vizyonunun üretim, sanayi ve üniversite işbirliğinin sağlanması olduğunu belirtti ve şu anda Cumhuriyet Meclisi komitelerinde görüşülmekte olan yeni Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Yasası’nın bir an önce yasallaşması çağrısında bulundu.