DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Ülkemizde para piyasalarında yaşanan dalgalanmadan dolayı ciddi bir tedirginlik yaşanmaktadır. Bir devlet kurumu olan Doğu Akdeniz Üniversitesi de bu ortamda öğrencilerine kendi imkanları kapsamında yardımcı olmak için bir dizi önlemleri yaşama geçirme kararı almıştır. Üniversitemizde yıllardır Türkiye Cumhuriyeti’nden gelen öğrencilerin eğitim harçları Türk Lirası olarak belirlenmekte ve yıllık artışlar da hayat pahalılığı oranının üzerine çıkmamaktadır. Bunun yanında üniversitemiz içerisinde faaliyet gösteren kantin ve kafeteryalar belirlenen fiyat listesine ve kalite standartlarına göre satış yapabilmektedir. Bunlara ilaveten içinde bulunduğumuz ekonomik belirsizlik ortamında aşağıda bulunan önlemler de 2018-2019 Akademik Yılı’ndan itibaren uygulanacaktır.

Yurt Ücretlerinde İndirim

Tüm öğrencilerimize DAÜ yurtlarında %10 indirimli konaklama imkanı sunulacaktır.  Yap İşlet Devret sisteminde olan yurt yöneticileriyle Prof. Dr. Osam toplantı yaparak onların da kur sabitleme, indirim ve ödeme kolaylıkları sağlaması konusunda hassasiyet göstermesini istemiş, yurt yöneticileri de üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmeye hazır olduklarını ve Cuma gününe kadar kendi çalışmalarını tamamlayıp Rektörlüğe bildireceklerini açıklamışlardır.

Uygun Ücretli Yemek İmkanı

DAÜ kafeteryasında üç öğün yemek paketine üniversitemizin %25 katkıda bulunarak öğrencilere uygun ücretli ve kaliteli yemek imkanı sunacaktır.

Bilet Ücretlerine Katkı

Türkiye Cumhuriyeti  ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında kayıt döneminde (17-21 Eylül) uçuş yapan/ gemiyle gelen öğrencilerin bilet ücretlerine uçuşunu/ deniz yolculuğunu belgelemesi durumunda %20 oranında katkı yapılacaktır”.

Lefkoşa ve Girne’den Otobüs Servisi

Lefkoşa ve Girne bölgelerinde ikamet eden ve 2018-2019 Akademik Yılı’nda eğitim alacak olan tüm öğrencileri için ücretsiz otobüs hizmeti sunuyor. Öğrencileri için alternatif ulaşım hizmeti sunacak olan DAÜ, Lefkoşa bölgesinden günde iki kez Girne bölgesinden ise günde bir kez olmak üzere ring servis imkanı sağlayacak.

Ev Sahiplerine Çağrı

Yapılan söz konusu açıklamada Gazimağusa bölgesindeki ev sahiplerine de seslenen Prof. Dr. Osam, öğrencilerin ve velilerin mağduriyet yaşamaması adına ev kiralarını Türk Lirası üzerinden veya sabit kur üzerinden talep etmelerini rica ederek öğrencilerin hem DAÜ hem de Gazimağusa kenti için büyük önem arz ettiğinin unutulmamasını vurguladı.

Öğrenci velilerine de seslenen Prof. Dr. Osam, “Sizin çocuklarınız bizim evlatlarımızdır ve onların eğitimlerinin bizlerin geleceğinin güvencesi olduğunun bilincindeyiz. Kıymetli öğrencilerimizin eğitimlerinin aksamaması ve başarı ile ülkemize nitelikli hizmetler veren kişiler olmaları bizler için en önemli hedeftir. Bu duygularla kaygılanmamanızı diler, bu sıkıntılı günleri karşılıklı yardımlaşma ile atlatacağımıza olan inancımı bilgilerinize sunarım” ifadelerini kullandı.