Melin Dobran

Başkent Lefkoşa’ya bağlı Gönyeli’de, yanında çalıştığı patronlarının evlerine girerek aksiyon ve suç filmlerini aratmayan bir hırsızlık senaryosuna imza atan ancak hayalindeki sona ulaşmadan polis tarafından yakalanan Ali Tekin isimli zanlı, dün ek tutukluluk talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Gönyeli’ de 7 Şubat tarihinde meydana gelen hırsızlık olayında patronlarının evinden eşlerine ait yüklü miktarda ziynet eşyası çalan ve çaldıklarını geri iade etmek için şantaj yapan zanlı Ali Tekin hakkındaki polis soruşturması devam ediyor. 

Duruşmada yaşanan ilginç hırsızlık olayını aktaran polis, zanlının 7 Şubat tarihinde Gönyeli’de Mehmet Akif Caddesi üzerinde bulunan, Gülten Mutluer’e ait evin giriş kapısını hasara uğratıp içeri girdiğini kumbara ve çeşitli ziynet eşyalarını çaldığını söyledi. 

Mutluerlerin mutluluğunu bozdu…

Polis, zanlının daha sonra evin bitişiğinde bulunan Remziye Mutluer’e ait eve geçiş yapıp ev içerisinden çeşitli ziynet eşyaları ile 500 TL nakit parayı çaldığını ifade etti. Hırsızlık olayını gerçekleştiren zanlının ziynet eşyaları çalışan kadınların eşleri Ertaç ve Nurtaç Mutluer kardeşlere kayıt dışı hattan mesaj attığını kaydeden polis, zanlının “altınları geri istiyorsanız 10 bin TL hazırlayın. Polise gitmeyin. Giderseniz sizin için kötü olur” şeklinde mesaj attığını ifade ederek, talebi kabul edilmeyen zanlının daha sonra yeniden mesaj atıp bu kez 15 bin TL istediğini aktardı. 

Polisin kurduğu pusuyu fark etmedi…

Polis, zanlının parayı getirmeleri halinde altınları belirlenen adere bırakacağını söylediğini, olayın polisin bilgisine gelmesi üzerine önceki gün pusu kurulduğunu açıkladı. Polis, parayı almaya gelen zanlının polisi görünce kaçmaya çalıştığını ancak 1 kilometre sonra yakalandığını ifade ederek, yakalanan zanlının gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini söyledi. 

Kuyumcuya gitti altınları sattı

Zanlının soruşturma amaçlı 2 gündür tutuklu olduğunu kaydeden polis, bu süre içerisinde yapılan soruşturmada zanlının çaldığı altınların bir kısmını Lefkoşa’daki bir kuyumcuya sattığını tespit ettiklerini ancak altınların bir kısmının ise henüz bulunamadığını söyledi. Polis, soruşturmanın devam ettiğini belirterek zanlının tutukluluk süresinin uzatılmasını talep etti. Talebi değerlendiren mahkeme zanlının 6 gün daha tutuklu kalmasına karar verdi.