Arzu Köprülü

Bütçe görüşmelerini gece geç saatlere kadar sürdüren Meclis Genel Kurulu, dün son olarak Ulaştırma Bakanlığı’nın 214 milyon 357 bin 200 TL’lik bütçesi oy çokluğuyla kabul etti.

SANER

UBP Milletvekili Ersan Saner, Ercan Havalimanı’yla ilgili çeşitli soruları olduğunu dile getirerek, 2012’de Ercan ihalesi olmasaydı büyük bir ekonomik kriz yaşanacağının da altını çizdi.

Saner, Ercan Havalimanı’nın yedi yılda iki katı hizmet verir hale geldiğini ifade ederek, muhalefetin işinin bakanı yerecek diye ülkeyi feda etmemesi gerektiğini kaydetti.

Ercan’da yapılması öngörülen projeler hakkında ayrıntılı bilgi veren Saner, önceden yapılan yanlış uygulamalara da işaret etti. Askerin ötelenmesi noktasında yapılan çalışmaları ve öngörülen düzenlemeleri de anlatan Saner, yeni havayolu kurmak için de çeşitli girişimlerde bulunduklarını ancak kurulamamasının sebeplerini kimseyi rencide etmemek için anlatmayacağını söyledi.

Saner, Karayolları Dairesi’nin durumunun teknik ve teçhizat açısından geriye gittiğini, dairede önümüzdeki yıllarda tecrübeli mühendislerin kalmayacağı uyarısında bulundu ve önlem alınmasını istedi.

Ersan Saner, gerek Lefkoşa-Girne anayolu, gerekse dağ yolundaki sıkışıklıkların araç kullanıcılarını sıkıntıya soktuğunu ancak tamir ve tadilat yapılırken bunların olabileceğini belirterek, “Önce alternatifler yaratılsa bu sorunlar yaşanmaz” dedi.

Telefon ücretleriyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Saner, haberleşme sektöründe yapılması gereken çok iş bulunduğunu ve sorumluların işinin çok zor olduğunu kaydetti.

Saner, döşenen fiber optik kablolarla ilgili de bilgi vererek, artık ses transferinden değil data transferiyle kazanç elde edilebileceğini söyledi.

Telekomünikasyonun özelleştirilmesi konusunda hükümetin nasıl bir yol izleyeceğini merak ettiğini kaydeden Saner, 9 milyon dolar harcanan NGN projesinin de hâlâ hayata geçemediğini vurguladı.

Saner, E-Devlet projesiyle ilgili projenin de Başbakanlık’a devredilmesinin yanlış olduğuna inandığını dile getirdi.

Saner, Girne Yat Limanı’ndaki mendireğin de içler acısı bir durumda olduğunu, bunun hesabının da gelecek nesillere verilemeyeceğini söyleyerek ülkedeki diğer limanlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.