Göran’ın otopsi neticesi bugün açıklanarak ölüm sebebinin “yüksekten düşmeye bağlı olarak gelişen çoklu kaburga ve kafatası kemiği kırığı, beyin kanaması ile iç organ yaralanması” sonucu olduğu tespit edildi.

Polis olayla ilgili açıklamasına şu ifadelere yer verdi:

12.03.2018 tarihinde, 13:30-14:30 saatleri arasında, Girne’de St. Hilarion kalesini ziyarete giden adada turist İsveç uyruklu Hans Göran Olsson (E-75), kalenin ikinci bölümünün bulunduğu kuzey kısmından yaklaşık 100 metre yükseklikten muhtemelen dengesini kaybederek düşmesi sonucunda yaşamını yitirtmiştir.

13.03.2018 tarihinde, adı edilenin cesedi üzerinde Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesinde yapılan otopsisi neticesinde, ölüm sebebinin “yüksekten düşmeye bağlı olarak gelişen çoklu kaburga ve kafatası kemiği kırığı, beyin kanaması ile iç organ yaralanması” sonucu olduğu tespit edilmiştir. Soruşturma devam etmektedir.

BAŞBAKAN YARDIMCILIĞI VE DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI, BİR İSVEÇ VATANDAŞININ ST. HİLARİON’DAKİ ÖLÜMÜYLE İLGİLİ GEREKLİ GİRİŞİMLERİN YAPILDIĞINI BELİRTTİ

Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı, ülkede turist olarak bulunan İsveç vatandaşının St. Hilarion Kalesi'nde hayatını kaybetmesi üzerine Dışişleri Bakanlığı’nın gerekli girişimlerin yapıldığını, dün akşam İsveç Büyükelçiliği ile temasa geçerek olayla ilgili bilgi verildiğini belirtti. 

Bakanlıktan yapılan açıklamada, polis teşkilatının otopsi sonucunu aldıktan sonra ölüm raporunu hazırlayacağı, müteveffanın eşinin de ülkede bulunduğu, İsveç Büyükelçiliğine verdikleri bilgiler üzerine İsveçli çiftin kızlarına ulaşıldığı kaydedildi. 

Açıklamada, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’ın da İsveç yetkililerini arayarak başsağlığı dilediği ifade edildi.