Arzu Köprülü

Bütçe görüşmelerini gece geç saatlere kadar sürdüren Meclis Genel Kurulu, dün son olarak Ulaştırma Bakanlığı’nın 214 milyon 357 bin 200 TL’lik bütçesi oy çokluğuyla kabul etti.

TAÇOY

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı bütçesiyle ilgili ilk sözü alan UBP Milletvekili Hasan Taçoy, müşavirlik konusunda çok büyük bir haksızlık yapıldığını ve teknik kuruldan geçen raporun haksızlıklar içerdiğini belirtti.

Yıllar sonra eski görev yerlerine yollanacak kişilerden ne gibi bir verim beklendiğini soran Taçoy, 6-7 yıl görev yapan kişilerin mağdur olacağını ifade etti.

Taçoy, bakanlığı döneminde toplu taşımacılıkla ilgili çeşitli proje çalışması yaptıklarını, bu alanda çözümün en temel adımının finans sağlamak olduğunu söyledi.

Önceki dönemde üzerinde çalıştıkları projeler hakkında bilgi veren Taçoy, bu projelerin bir kısmının hemen uygulamaya konabileceğini de vurguladı.

Trafikte alınacak önlemlerin, toplu taşımayla hafifletilecek trafikte daha kolay olacağını belirten Taçoy, sürüş ehliyeti sınavlarının da daha farklı şekillerde olabileceğini kaydetti.

Taçoy, yol güvenliği noktasında yapılan çalışmaların da doğru bir karar olduğunu ancak sadece tamir edilerek çözülecek sorunlar olmadığını kaydederek, yol güvenliği konusunda da alınabilecek tedbirleri sıraladı.

Çok daha elzem düzeltilmesi gereken yerler varken bakanlığın parasını acil olmayan kavşaklara harcıyor olmasını eleştiren Taçoy, belediyelerin karayollarına müdahil olmasının söz konusu olamayacağını söyledi.

Taçoy, Ciklos kavşağının eğiminin sağlıklı olmaması nedeniyle şu an yapılan çalışmanın yerinde olduğunu ifade etti.

Taçoy, trafik konusunda eğitimin küçük yaşlardan başlaması gerektiğini ve bunun için yapılanları anlatarak, hâlâ müfredata alınmamasını eleştirdi.

Taçoy, kaza sonrası travma yaşayanlara psikolojik etkilerin giderilmesi için müdahale edecek kişilerin yetiştirilmesi gerektiğini ve kendilerinin bunun için adım attığını ancak tamamlayamadıklarını anlattı.

Taşıma izinleri konusunda her dönem yaşanan sıkıntıları dile getiren Taçoy, geçmiş dönemlerde kamu izinlerinin vatandaş geçimini sağlasın diye verildiğini hatırlattı.

A, B, Z ve T izinlerini alan kişilere seyrüsefer çıkarırken kamu hizmeti izin harç belgesi sorulmamasının araçlar devredilirken sorun yarattığını kaydeden Taçoy, bu konuda yeni düzenlemeler gerektiğini söyledi.

Taçoy, hizmet verilen yolcu sayısının artırılması, charter uçuşların hangi kurallar çerçevesinde yapılması gerektiğinin belirlenmesi gerektiğini de dile getirdi.

Taçoy, ulusal frekans planının düzenlenmesi gerektiğini ve fiber optik ulusal planlarının çıkması gerektiğini söyledi.

Telefon Dairesi, Sivil Havacılık, CAS gibi konu başlıklarında konuşan Taçoy, sivil havacılığın bir an önce elle tutulur hale getirilmesi gerektiğini belirtti.

Kamu reformu nedeniyle 2009 yılından beri gerekli personelin alınamadığını kaydeden Taçoy, faaliyet raporlarının da planlama açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Yerinden konuşan Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan da 3 aylık periyotlarda faaliyet raporu sunmayı planladıklarını ifade etti.