Halkın Partisi Genel Sekreteri Tolga Atakan tarafından ortaya çıkarılan Bird Airlines gerçeğinin ardından, Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst hakkındaki eleştirilere ve tepkilere günler sonra yanıt verdi. Dürüst açıklamasında Bird Airlines adlı şirkete uçuş izni değil de ön izin verildiğini iddia etti. Bu açıklamanın üzerine HP Genel Sekreteri Atakan kişisel sosyal medya hesabı üzerinden yeni bir değerlendirmede bulunarak Bakan Dürüst'ü bir kez daha eleştiri yağmurunu tuttu.

Atakan yaptığı açıklamada, Sayın bakanın bir süreden beridir kendisine ve bahse konu icraatına yönelik eleştrilerime verdiği cevapları tebessümle okudum. Muhtemelen engin siyasi tecrübesinden olacak daha sayın bakan neyi eleştirdiğimizi anlayamamış dahası kendi açıklaması içinde bizzat kendisi kendi açıklamalarını yalanlıyor." dedi.

Halkın Partisi Genel Sekreteri Tolga Atakan'ın açıklaması şöyle:

"Sayın bakanın bir süreden beridir kendisine ve bahse konu icraatına yönelik eleştrilerime verdiği cevapları tebessümle okudum. Muhtemelen engin siyasi tecrübesinden olacak daha sayın bakan neyi eleştirdiğimizi anlayamamış dahası kendi açıklaması içinde bizzat kendisi kendi açıklamalarını yalanlıyor.

Mümkündür, demek ki siyasi tecrübe bunu getektiriyor. Durumu çarptırarak, algıyı başka yere çekerek yapılan yanlışı unutturmak bu tecrübenin bir gereği olsa gerek.

Sn. Dürüst:
1. Bir havayolu şirketinin kurulumu sonrası faaliyete başlaması için bağlı bulunduğu ülkenin ilgili havacılık otoritesi tarafından verilen AOC sertifikası (Airline Operation Certificate) başka birşeydir bir ülkeye uçuş izni vermek başka birşeydir. Siz gerçekte var olmayan, kayıtlı olmayan, uçağı olmayan, AOC sertifikası dahi olmayan bir şirkete en ufak bir araştırma gereği duymadan KKTC'ye uçuş izni verdiniz. Kısaca bu şirket bakanlığınızca yayınlanan basın bültenindeki meydanların hiçbirinden kalkamaz ama KKTC'ye inebilir.
2. Bu izni verdiğinizi biz iddia etmedik. Bizzat siz Kasım 2016 tarihli basın bildirinizde hemde uzun mesailer ve araştırmalar sonucu bu şirkete izin verdiğinizi duyurdunuz. Tabi eleştriler gelmeye başlayınca o izin önce "koşullu izine" şimdi de nasıl olduysa önce "biz izin vermedik"e sonra "ön izine" dönüştü. 
3. Bu ilginç hatta aslında skandal olarak nitelendirilmesi gereken, ülke itibarını zedeleyen durumu eleştirmeye başladığımız ilk günden beri sizin iddia ettiğiniz gibi ülkeye yeni bir havayolu gelmesine yönelik tek kelam etmedik. Aksi yönde bir düşüncemiz yoktur asla da olmadı. Dolayısı ile cevabınızda bu yöndeki iddianızın da dayanağı yoktur.
4. Ülkemizde sivil havacılık konusunda hizmet veren tüm arkadaşlarımızın nasıl canla başla çalıştıklarını gayet iyi biliyoruz. Bu yönde bir eleştrimiz de olmadı. Dolayısı ile cevabınızda bu yöndeki bölüm de oldukça gereksiz.
5. Mevcut vizyonunuz ile ülkenin ulaşımdaki hali ortada. Uçuşlarda yaşanan fahiş fiyat artışlarına yönelik çalışmalarınızı bu vizyon çerçevesinde yapıyor olmalısınız ki durum düzeleceğine daha da kötüye gidiyor. Örneğin artık ülkemize uçmayan havayollarının neden uçmadığını bir araştırın vakit bulursanız.

Uzun lafın kısası, güzel bir atasözümüz vardır; "aynası iştir kişinin, lafa bakılmaz".. vizyonunuz, yaptıklarınız ve yapamadıklarınız zaten ortadayken benim bir ekleme yapmama gerek yok diye düşünüyorum.."