“20. Yıl Konseri ” Kamran Aziz anısına gerçekleştirildi.

Çalışmalarını Şef İhsan Gürel’in yönetiminde gerçekleştiren Girne Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu, Ankara’da Kamran Aziz anısına konser verdi.

Ankara Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Merkezi Yıldız Kenter Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen konserde gecenin sunuculuğunu Bayrak Radyo Televizyon Kurumunun duayen sunucusu Hüseyin Kanatlı yaptı.

Girne Belediye Başkanı NidaiGüngördü ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar konser öncesi kısa birer konuşma yaptı.

Güngördü, ” Biz sizlere Kıbrıs’tan bir esinti getirmeye çalıştık. İnanıyoruz ki müzik aramızda var olan kuvvetli bağları daha da güçlendirecek her vesileyle Yenimahalle Belediyesiyle Girne Belediyesinin ortak etkinlik yaparak kültürel sanatlar ve belediye hizmetleri konusunda işbirliği yapmaya hazır olduğumuzu belirtirim” ifadelerini kullandı.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’da konuşmasında, ülkelerin değerlerinin kültürle sanatla ölçüldüğüne dikkati çekti.Yaşar, Kıbrıs’ın iki büyük mücadele adamı Dr. Fazıl Küçük ve Rauf Denktaş’ın 15’er dönümlük arazide iki tane park ve heykellerini yapmanın gururunu yaşadığını belirtti.

Konser beğeniyle izlendi.Konserde koro, nihavend, rast, hicazkar, acem kürdi makamlarında toplam 14 eser seslendirildi. Söylenen şarkılara zaman zaman protokol ve seyircilerde eşlik etti.

Öte yandan ekip konakladığı Belediye Zübeyde Hanım Konukevinde Ankara’nın dışından kanser hastalığın tedavisi için gelen ve burada kalan misafirlere de mini bir konser sundu.