Sıla, dün İstanbul Adalet Sarayı'na giderek şiddet gördüğü gerekçesiyle Ahmet Kural'dan şikayetçi olmasının ardından savcılık, Ahmet Kural'ı şüpheli sıfatıyla ifadeye çağırdı. 

Sıla'nın şikayeti üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Bürosu'nca Ahmet Kural'ın ifadesinin alınması üzerine çağrı kağıdı gönderildiği bildirildi.

Kural ifade vermeye gelmezse, hakkında polis zoruyla getirme kararı çıkabilir. Kural'ın önümüzdeki günler içinde ifade vermek üzere savcılığa gitmesi bekleniyor. 

NELER SÖYLEDİLER?

Dün Sıla, dün Ahmet Kural'dan fiziki şiddet gördüğü iddiasıyla şikayetçi oldu. Sıla adliyeden çıktıktan sonra,  "Korkunç şiddet karşısında dilsiz kalmamayı seçiyorum" diye konuştu. 

Ahmet Kural ise yaptığı açıklamada "Bu çirkin iddiaların hiçbirini kabul etmiyorum. Ayrıntılarını savcılığa vereceğim ifadeden de öğreneceğiniz üzere aramızda karşılıklı itişme çıktı. Bu esnada kolunu tuttum. Bunun dışında hiçbir iddiayı kabul etmiyorum" ifadelerini kullandı.

Sıla’nın avukatı Rezan Epözdemir ise aile mahkemesine başvurduklarını belirterek Ahmet Kural’a karşı başta uzaklaştırma olmak üzere koruma kararı aldırdıklarını belirtti.

YARGI KARAR VERECEK

Epözdemir, "6284 sayılı kanun (Ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesine dair kanun) 5. Maddesi uyarınca şiddet, fiziki şiddet nedeniyle hak arama özgürlüğümüzü kullandık. Akabinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayetçi olduk. Başsavcılık makamı da bugün Sıla Hanım'ın ifadesine başvurdu müşteki sıfatıyla. Evde yaşanan bir darp, cebir, psikolojik şiddet, hakaret ve tehdit eksenli bir soruşturmamız oldu. Hak arama özgürlüğümüzü kullandık, hukuk devletinin gereği olarak. Artık bundan sonra top yargıda, yargı bir karar verecek. Evden uzaklaştırmadan kitle iletişim araçlarıyla rahatsız etmemeye kadar geniş alanda bir uzaklaştırma kararı verildi" dedi.