Halit Akçetepe, bir süre rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmış, usta sanatçının yüksek tansiyona bağlı kısmi felç geçirdiği anlaşılmıştı.

Dün bir televizyon programında hastane odasında çekilen fotoğrafı yayınlanan Akçatepe'den güzel haber geldi.

Halit Akçatepe'nin kızı Ebru Akçatepe, babasının fizik tedavi sırasında çekilen fotoğrafını Instagram hesabında paylaşarak altına  "Babam 'Dunya Tiyatrolar Gunu'nde en guzel müjdeyi bugün yürüyerek yaptı" notunu düştü.


Felç geçiren Yeşilçam'ın usta oyuncusu, Hababam Sınıfı'nın unutulmaz karakteri 'Güdük Necmi' Halit Akçatepe'nin tedavisi devam ediyor. Ünlü oyuncunun doktoru ara ara sosyal medyada "Halit Akçatepe öldü", "Sağ tarafı felç kaldı", "Bir daha yürüyemeyecek" haberlerine inat tedavi sırasındaki fotoğraflarını paylaştı.

BİRKAÇ İÇİNDE YÜRÜYECEK

Akçatepe'nin fizyoterapisti Hürkan Akkuzu, oyuncunun durumu hakkında bilgi de verdi. Akkuzu, "Ölümden dönen ve hiçbir şekilde ayağa kalkamaz denilen Halit Akçatepe'nin durumu gayet iyi. Akçatepe birkaç ay içinde kendi işini kendi yapar hale gelecek ve yürüyecek. Koşmasına az kaldı Allah'ın izniyle" açıklamasını yaptı. Fizyoterapist Akkuzu, iyi bir tedaviyle hastanın yaşı kaç olursa olsun kısa sürede felçli taraftaki kol ve bacağın kullanılabileceğini söyleyerek, "Bu tür hastalar fizik tedaviyle birisine bağımlı olmadan yürüyebilir ve kendi ihtiyaçlarını karşılayabilir hale gelir. Özellikle de fizyoterapi tedavilerine ayak uyduran bu tarz hastalar 6 ayda tekrardan meslekli pozisyonlarına geri dönebilirler" dedi.

ARALIK'TAN SONRA FİZİK TEDAVİYE BAŞLAMIŞTI

Beyninde damar tıkanıklığına bağlı olarak sağ tarafında kısmi felç gelen ve konuşma bozukluğu oluşan Halit Akçatepe, hastaneye yatırıldığı andan itibaren tedavi edilmeye başlanmıştı. Akçatepe'nin doktoru Prof. Dr. Serdar Kahraman, "Hastamızın durumu stabil hale getirildi. Şimdi sıra fizik tedavide" diye açıklama yapmıştı. Oyuncu, bu açıklamanın akabinde fizik tedavi görmeye başlamıştı.