Ayşe Çelik'in açıklamalarının damga vurduğu Beyaz Show son bölümü Kanal D'nin resmi sitesinde yayınlanmadı. Son bölüm olarak Beyaz Show yılbaşı özel bölümüne yer verildi.

Kanal D'de yayınlanan Beyaz Show'a telefon bağlantısı gerçekleştirerek, doğuda yaşananlara "Yazık; insanlar ölmesin anneler ağlamasın" sözleriyle dikkat çeken Ayşe Çelik'in sözleri Türkiye'nin gündemine oturdu. Yaşananlar ardından hem Beyaz Show'a hem de Beyazıt Öztürk'e tepkiler yağdı. Ayşe Çelik'in sözlerini alkışlatan Beyazıt Öztürk 'terör propagandası' yapmakla suçladı. Beyaz Show'un 8 Ocak Cuma gecesi yaşanan olay, 9 Ocak Cumartesi günü gün boyu Türkiye'nin bir numaralı konusu oldu. Tepkilerin ardından programında yayınlandığı Kanal D'den de "Devletten yanayız" mesajı geldi.

Kanal D'nin Beyaz Show açıklaması ardından programın sunucusu Beyazıt Öztürk, Kanal D Ana Haber Bülteni'ne çıkarak "özür" diledi. Ben de bir polis çocuğuyum diyen Beyazıt Öztürk, "O an benim dışarıdan görünüşüm ve içimden geçenler çok farklıydı. İstemeden yaptığım şeyler olduysa özür diliyorum." diye konuştu.

KANAL D SON BÖLÜMÜ YAYINLANMADI

8 Ocak günü yayınlanan Beyaz Show'da yaşananların perde arkasını "Bir provokasyonun perde arkası" spotuyla kamuoyuyla paylaşan Kanal D, resmi sayfasında Beyaz Show'a sansür uyguladı. Kanal D'nin internet sitesinde Beyaz Show'un son bölümü yerine yılbaşı özel bölümü yayınlandı. Beyaz Show'un resmi YouTube hesabında da Ayşe Çelik'in Türkiye'nin gündemine oturan sözlerinin yer aldığı bölüm yayınlanmadı. Programdan ilgi çeken bölümlere yer verilirken, Ayşe Çelik'in sözlerinin yer aldığı tüm bölüm YouTube hesabına eklenmedi.

KANAL D'NİN BEYAZ SHOW AÇIKLAMASI

Kanala ve Beyaz Show'a tepkilerin artması üzerine yazılı bir açıklamada bulunma gereği duyan Beyaz Show'dan yaşananlarla ilgili şu açıklama geldi: Beyaz Show Programı'nda gerçekleştirilen bir telefon bağlantısına dair yaşananları kamuoyuyla paylaşma lüzumu hissettik.Beyazıt Öztürk, 20 yıldır Kanal D ekranında herkesin çok yakından bildiği, eğlence içerikli show programı yapmaktadır. Dün gece yayından sonra, yaptığımız araştırma sonucunda elde ettiğimiz bilgiler aşağıdaki gibidir; Kendisini Ayşe Çelik Öğretmen olarak tanıtan kişi, konuklara ünlü olmadan önce yaptığınız ve şimdi özlediğiniz neler var", "hayranlarınızla başınıza gelen en tuhaf şey nedir", "kendinizi eleştirirseniz neyinizi eleştirirsiniz" sorularını sormak istediğini aktarmıştır. Ardından cep telefonundan yayına bağlanmıştır. Yayında bambaşka konuları dile getirmiş ve sonrasında da sosyal medyada gündem oluşturmuştur.

Beyazıt Öztürk, istisnasız bu ülkede herkesin sevdiği, programında asla siyasete yer vermeyen, toplumun her kesimini kucaklayan tarzına rağmen böylesi bir provokasyonun içine çekilmeye çalışılmıştır. 23 yıllık yayın tarihinde ülkemizin değerlerine ve menfaatlerine bakışı çok belirgin olup, terörün her türlüsüne karşı Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünü ilke edinmiş Kanal D olarak hem böylesi bir provokasyonun hedefi olmanın hem de akla hayale gelmeyecek senaryolarla yıpratılma gayretinin üzülerek farkındayız. Doğan TV ve Kanal D ilk günden bugüne devletin yanında yer almıştır.

Altını çizerek bir kez daha belirtmek isteriz ki hiçbir suistimal ve iftira çizgimizi ve duruşumuzu değiştirmeyecektir. İyi niyetle bakan gözlerin hemen farkedebileceği bu provokasyona karşı Kanal D Yönetimi söz konusu kişiye dair tüm hukuki süreçleri işletecektir.Kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Kaynak: Mynet