Güvenlik güçlerince tam 13 ilde terör örgütlerine yönelik operasyon düzenlendi, 251 kişi gözaltına alındı.

Başta PKK ve IŞİD olmak üzere terör örgütlerine yönelik yurt çapında operasyonlar düzenlendi. 13 kentte gerçekleştirilen hava destekli operasyonlarda 251 kişi gözaltına alındı. İstanbul Bağcılar'daki operasyonda, güvenlik güçlerine ateş açan 1 terörist de öldürüldü.

BAŞBAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili Başbakanlık Koordinasyon Merkezi'nden yapılan açıklamada, Özel Güvenlik Toplantısında DAEŞ terör örgütüne yönelik bugüne kadar yurtiçinde yapılan operasyonların detaylı bir şekilde ele alındığı belirtildi. Açıklamaya göre, söz konusu terör örgütünün ülke içindeki faaliyetleri ve oluşturduğu tehdit değerlendirildi ve bundan sonra alınacak ilave tedbirler kararlaştırıldı.

Toplantıda yapılan değerlendirmede 20.07.2015 tarihinde Şanlıurfa Suruç ilçesinde DAEŞ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen saldırı sonucu 32 vatandaşın hayatını kaybetmesinin PKK ve yan unsurları ile marjinal sol terör örgütleri tarafından suiistimal edildiğinin görüldüğüne dikkat çekilen açıklamada, "Örgütlerin verdikleri ilave talimatlar sonucunda birçok ilimizde kamu düzenini ve vatandaşın huzurunu bozmaya yönelik eylemler, korsan gösteriler yapılmış güvenlik güçlerimize yönelik silahlı eylemler gerçekleştirilmiş ve 5 güvenlik görevlimiz şehit edilmiştir" denildi. Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bu gelişmeler ışığında, devam eden soruşturmalar çerçevesinde, 24 Temmuz 2015 tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü birimlerince DAEŞ terör örgütü, PKK terör örgütü ve iltisaklı yapılanmalar ile diğer marjinal sol örgütlere karşı yapılan çalışmalarda, terör örgütlerinin talimatları doğrultusunda kamu düzenini tehdit eden faaliyetlerde bulunan, vatandaşlarımıza ve güvenlik güçlerimize karşı silahlı eylem gerçekleştiren ve eylem hazırlığı içinde olduğu değerlendirilen çok sayıda kişiye yönelik eşzamanlı olarak 13 ilde operasyon yapılmıştır. Bu kapsamda şu ana kadar terör örgütlerine mensup toplam 251 kişi gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınanlar hakkında adli süreç devam etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, dün olduğu gibi bugün de ayrım yapmaksızın DAEŞ terör örgütü, PKK terör örgütü ve diğer uluslararası terör örgütleri ile çok boyutlu mücadelede kararlıdır. Milletimizin huzuru ve güvenliği için her türlü tedbir alınmaktadır."