Gamze Pir Baykur

Mağusa’da 2014 yılı Ocak ayı içerisinde, yurt dışına kaçan arkadaşı Jesse Ibinabo Princewill ile birlikte “Phonex Computer” isimli iş yerinin camını kırarak hasara uğrattıktan sonra girdikleri dükkan içerisinden 33 bin 500 TL değerinde 20 adet cep telefonu sirkat eden sanık Anthony Uyı Oteghekpen dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. “Dükkan açma”, “Sirkat” ve “Kasti hasar” davalarından yargılanarak suçlu bulunan zanlı Oteghekpen toplam 3 bin 1 TL para cezasına mahkum edildi.

İçki masasında hırsızlık planı kurmuşlardı...

Sanık Anthony Uyı Oteghekpen, arkadaşı Jesse Ibinabo Princewill ile içki içip sohbet ederken hırsızlık yapmaya karar vermişler ve 4 Ocak 2014 tarihinde “Phonex Computer” isimli iş yerine gitmişlerdi. Princewill, gözcülük yaparken sanık Oteghekpen ise konu iş yerinin camını kırıp hasara uğrattıktan sonra içeriye girmiş ve 33 bin 500 TL değerinde 20 adet cep telefonu çalmıştı. Ayni tarihte konu iş yerinin sahibi dükkanının camlarının kırılmış olduğunu görmesi üzerine polise bilgi vermiş, polis ise soruşturma başlatmıştı. Daha sonra incelenen kamera kayıtlarından sanıkları tespit eden polis, sanığın evinde arama yapmış ve çalınan cep telefonlarının bir kısmını evde diğer kısmını ise sanığın sakladığı başka bir yerde bulmuştu.

Bensen: “Bu tür suçlar toplumu tedirgin etmektedir...”

Davanın kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Yargıcı Seran Bensen, sanık Anthony Uyı Oteghekpen’i aleyhine getirilen davalardan suçlu bularak mahkum ettiğini açıkladı. Yasa koyucunun, sanığın işlemiş olduğu “Dükkan açma” suçu için 7 yıla kadar, “Sirkat” suçu için 3 yıla kadar, “Kasti hasar” suçu için ise 3 yıla kadar hapis cezası öngördüğünü belirten Bensen, bu tür suçların ciddi ve ağır suçlar olduğunun altını çizdi. Bensen, günden güne artış gösteren bu tür suçların toplumda çok büyük rahatsızlık yarattığını ifade ederek, bu tür suçların toplumu tedirgin ettiğine dikkatleri çekti. Sanık Oteghekpen’in müştekiye 3 bin 500 Dolar ödeyerek müştekinin zararını tazmin ettiğini belirten Bensen, müştekinin şikayetini geri çektiğini de söyledi. Bensen, sanığa bir şans vererek hürriyeti bağlayıcı bir ceza yerine para cezası vermeyi uygun ve adil bulduklarını belirterek, sanığı “Dükkan açma” suçundan 2 bin TL, “Sirkat” suçundan Bin TL ve “Kasti hasar” suçundan ise 1 TL para cezasına mahkum ettiklerini açıkladı.