Çanakkale'de polis ve sahil güvenlik ekiplerinin yaptığı çalışmalarda toplam 218 kaçak göçmen yakalandı.

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde bir ihbarı değerlendiren polis ekipleri, ihbara konu araçlardan birisini ilçe Emniyet Müdürlüğü önünde durdurdu. Araçta yapılan incelemede, farklı ülke vatandaşı toplam 43 yabancı uyruklu şahıs olduğu tespit edildi. Şahısların incelenmesinde ise ülke sınırları içerisinde ikamet ve seyahat etme izin belgelerinin olmadığı görüldü. Aynı araçta, 27 adet can yeleği de bulundu. Araç sürücüsü, polise verdiği ifadede, arkadaşından emanet olarak aldığı araçla İstanbul'da bulunduğu sırada yanına gelen bir kişinin, 10-15 Suriye vatandaşını Çanakkale otogara götürmesi karşılığında kendisine 2 bin lira para teklif ettiğini, teklifi kabul ettiğini ancak araca 15 kişiden daha fazlasının bindiğini, kendisinin ise bunun suç olduğunu bilmediğini söyledi.

Araçta bulunan yolcular ise Avrupa'ya geçiş yapabilmek için kaçak yollardan Türkiye'ye geldiklerini, bunun için para vermediklerini, Avrupa'ya geçişlerini tamamlamaları halinde Suriye'deki tanıdıklarının ödeme yapacağını söyledi. Yabancı uyruklu şahıslardan yasal olmayan yollardan Türkiye'ye giriş yapan 28'ine idari yaptırım uygulanırken 19'u gerekli işlemler için Ayvacık Geri Gönderme Merkezine gönderildi. Araç sürücüsü ise gözaltına alındı.

Gelibolu Lapseki feribotunda bulunan 3 minibüs içerisinde mülteci olduğu bilgisini alan polis ekipleri, bahse konu araçları Ezine ilçe girişinde durdurdu. Araçların içerisinde bulunan toplam 54 yabancı uyruklu şahıs yakalandı. Araç sürücüleri ise göz altına alındı.

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi Behramkale ve Kadırga burnu açıklarında, içerisinde kaçak göçmenlerin olduğu botlar bulunduğu ihbarını alan Sahil Güvenlik ekipleri, her iki noktada çalışma yaptı. Behramkale açıklarında bir lastik botta bulunan 71 kişi, Kadırga Burnu açıklarında ise bir lastik botta bulunan 50 kişi yakalanarak kıyıya çıkarıldı.

Kaçak göçmenler hakkında işlem başlatıldı.