Duygu Alan

Pegasus Havayolları Şirketi’ne ait Ankara- Ercan seferini yapan “236” sayılı uçağın Ercan Havaalanı’na iniş yaptığı sırada tekerleğinin patlaması sonucu pistte oluşan hasar sebebi ile Ercan Havaalanı’ndaki uçuş trafiği saat 11.00’dan itibaren 4 saatliğine durduruldu.

Pegasus Hava Yolları ile Adana, Antalya ve Hatay’a gidecek olan yolcular, saatlerce Ercan Havaalanı’nda bekledi.

Uçuşların kendi can güvenlikleri sebebi ile ertelendiğini öğrenen yolcular, sağduyulu davrandı, mecburi rötardan rahatsızlık duysa da tepki göstermedi.

Yolcular ne dedi?

Ulusal Yılmaz:

“Galiba bir uçak pistte kaza yapmış ve uçuş trafiği bir süreliğine akmak zorunda kalmış. Önce uçuşların dört saat sonra normale döneceği açıklandı daha sonra bu sürenin bir gün kadar uzayabileceği açıklandı. Ancak belki normale döner umudu ile biz bekliyoruz. Umarım sorun bir an önce giderilir fakat bugün giderilmezse de yapacak bir şey yok kendi güvenliğimiz için gereken süre ne ise mecbur bekleyeceğiz.”

Mehmet Çelik:

“Ben Antalya’dan aktarmalı olarak Denizliye gidecektim ancak Pegasus Hava Yolları’na ait bir uçağın Ercan’a iniş yaptığı sırada tekerleği patlamış ve uçuşlar dört saatliğine durdurulmuş. Yaklaşık 2 saattir bekliyoruz. Sorun giderilince uçuşlar normale dönecekmiş. Uçuşların bir gün süre ile ertelenebileceğini de söylediler. Ancak güvenliğimiz için beklemek zorundayız, bekliyoruz.”

Ali Güney:

“Adana’ya gidecektim, yaklaşık 3 saattir Ercan Havaalanı’nda bekliyorum. Pegasus Hava Yolları’na ait bir uçağın Ercan’a iniş yaptığı sırada tekerleğinin patladığı bu sebeple uçların durdurulduğu açıklandı. Uçuşların ertesi güne ertelendiği yönünde bir açıklama yapılmazsa sorunun giderilmesini bekleyeceğim. Umarım problem kısa sürede çözülür ve uçuşlar normale döner.”

Aydın İşbilir:

“Sabah saat 09.30’da Ercan Havaalanı’na geldim. Saat 10.55 uçağı ile Adana’ya uçacaktım ancak saat 14.00 hala uçak kalkmadı. Bildiğim kadarı ile Ercan’a inen bir uçak bir arıza sebebi ile pistin içerisinde kalmış, uçuşlar bu sebeple ertelenmiş. Umuyorum sorun bir an önce giderilir ve uçak pistten çekilir de uçuşlar normale döner. Bazı yolcular uçuşların ertesi güne kadar yapılmayacağını bilgi almış. Resmi bir açıklama yapılana kadar bekliyoruz.”

Metin Ersoy:

“Bize net bir açıklama yapılmadı. Bugün sabah saatinde durdurulan uçak seferlerinin iki güne kadar erteleneceği yönünde bilgiler var. Bizim transferimiz, yemek yiyecek durumumuz yok, konaklama imkanımız yok. Net bir açıklama da yok. Tek bildiğimiz, rötarın yolcuların can güvenliği için olduğu. Bekliyoruz.”