Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonlarda gözaltına alınan 61 kişi adliyeye sevk edildi. Şahıslardan 8'i tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, geçtiğimiz günlerde ilan edilen sokağa çıkma yasağının 4 gün sürdüğü Sur ilçesinde gözaltına alınan şahıslara ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, düzenlenen operasyonlarda, ilçedeki olaylarla ilgileri olduğu değerlendirilen ve suç eşyalarıyla yakalanan 61 kişinin gözaltına alındığına dikkat çekilerek, bu şahıslardan 33'ünün Cumhuriyet Başsavcılığı'ndaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldığı belirtildi. 11 kişinin "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmamakla Birlikte Örgüte Yardım Etmek" eylemleri iddiasından adli kontrol hükümlerinin uygulanması, 17 kişinin ise "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmamakla Birlikte Örgüte Yardım Etmek" eylemleri iddiasından tutuklanmaları talebi ile Diyarbakır Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildiklerinin bildirildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Diyarbakır Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce sorguları tamamlanan şüphelilerden adli kontrol talebi ile sevk edilen Y.Ö., R.K., F.T., N.G. ve M.İ. isimli 5 kişi serbest bırakılmış, M.E., Ş.D., A.P., S.F., K.Ş. ve B.İ. isimli 6 kişi hakkında ise "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmamakla Birlikte Örgüte Yardım Etmek" eylemleri iddiasından adli kontrol hükümlerinin uygulanmasına karar verilmiştir. Tutuklama talebi ile sevk edilen şüphelilerden F.A., D.E., F.A., K.K., O.E., N.Ö., Ş.Ö., E.K. ve M.Ç. isimli 9 kişi hakkında "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmamakla Birlikte Örgüte Yardım Etmek" eylemleri iddiasından adli kontrol hükümlerinin uygulanmasına, şüpheliler R.Ö., İ.E., M.V., M.T., U.B., F.P., R.O. ve A.Y.A. isimli 8 kişi hakkında ise "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmamakla Birlikte Örgüte Yardım Etmek" eylemleri iddiasından tutuklanmalarına karar verilmiş olup, konumlarına uygun Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderilmişlerdir."