Universal Bank’a nafaka olarak yatırılan 800 TL’den muhasebe harcı denilerek yapılan 200 TL’lik kesinti anne Nazlı Semerci’nin tepki göstermesine neden oldu.

Bankların faiz ve masraf adı altında yaptığı büyük orandaki kesintilere halk artık isyan etmeye başladı. Kredi alımı esnasında ve kullandığı hesap için masraf adı altında kesilen yüksek kesintilerden sonra nafaka paralarından da muhasebe harcı adı altında kesinti yapılmasına yapılan tepkiler giderek artmaya başladı.

Universal Banka nafaka olarak yatırılan 800 TL’den 200 TL kesinti yapılmasına tepki gösteren Güzelyurt’ta sakin Nazlı Semerci, hükumeti artık bankaların uyguladıkları fahiş faizlere ve masraf adı altında yaptıkları kesintilere artık el uzatması gerektiğini dile getirdi.

ŞOK OLDU

AS TV’de yayınlanan 'Akşam Üzeri' programına katılan Nazlı Semerci yaptığı açıklamada, "Bir süre önce eşimden ayrıldım. Mahkeme çocuğum için eşime ayda 200 TL nafaka ödemesi için emir verdi. Eski eşim ekonomik sıkıntıdan bir süre nafakayı yatıramamıştı. Ancak ekonomik durumu biraz düzelince nafakayı toplu olarak Üniversal Banka yatırdı. Çocuğum için eski eşim tarafından Universal Bank’a yatırılan 800 TL’yi almak için gittiğim zaman bana verdikleri para sonrasında şok oldum." dedi.

800 TL NAFAKADAN 200 KESİNTİ YAPILDI

"Ben Universal Bankası'ndan 800 TL yerine 600 TL alınca veznedeki memura neden 200 TL kesildiğini sordum." ifadesinde bulunan Nazlı Semerci, "Banka çalışanı bana 200 TL’yi bankanın muhasebe bölümünün muhasebe harcı olarak kestiğini söyledi. Eski eşimden çocuğum için ayda aldığım 200 TL nafakadan neyin muhasebe harcı olarak kesildiğini anlamadım dedim."

YIL SONU NEDENİYLE HERKESTEN KESİNTİ YAPILMIŞ

Nazlı Semerci açıklamasına devamla "Bir çocuğun bankaya yatırılan nafaka parası hesaba girdi. Benim tarafımdan hesaptan hemen çekildi. Banka muhasebe harcı olarak 30 veya 40 TL alabilir ama hesaba giren ve hemen alınan 800 TL’den 200 TL muhasebe harcı alınmasını ben doğrusu anlayamadım. Banka çalışanı yıl sonu nedeni ile bu işlemin herkese uygulandığını ve herkesten kesinti yapıldığını bana söyledi. Kusura bakılmasın ama bu yasal çerçeveye sığdırılmak istenen bir soygundur desem çok mu abartılı olur? Ben bu durumu halka şikayet ediyorum." ifadesinde bulundu.

Kaynak: Kıbrıs Sözcü