Mağusa Devlet Hastanesi’nde Ustabaşı olarak çalışan Ergün Yahat ile hastanenin Acil Servisi Kayıt Bölümü’nde çalışan Murat Yalın, hastanede sahte evrak düzenleyip tedavüle sürerek zimmetlerine para geçirdikleri gerekçesiyle tutuklandılar. “Kamu görevlisi tarafından sirkat”, “Evrak sahteleme”, “Sahtelenmiş evrakı tedavüle sürme” ve “ Sahtekârlıkla para temin etme” suçlamalarıyla dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Yalın ile Yahat, tahkikat maksatları bakımından poliste 1 gün süreyle tutuklu kalacaklar.

murat-yalin.jpg 

Hastalardan tahsil edilen paraları muhasebeye vermediler

Meselenin tahkikat memuru Ahmet Hamdi Er, 2013 yılı Ekim ayı ile 2014 yılı Ağustos tarihleri arasında Mağusa Devlet Hastanesi Acil Servis Kayıt Bölümü’nde çalışan zanlı Murat Yalın’ın, hastaneye tedavi için gelen sosyal sigortasız ve tam ücretli hastalardan tahsil ettiği paraları ve faturaları muhasebeye yatırmayarak zimmetine geçirip sirkat ettiğini açıkladı. Zanlı Yalın’ın gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini belirten Er, zanlı Yalın’ın hastalardan tahsil ettiği parayı zanlı Ergün Yahat’a verdiğini itiraf ettiğini açıkladı. Er, sirkat edilen para ile ilgili net bir rakam olmadığını, ancak zanlı Yalın’ın ifadesinde 13 bin TL gibi bir meblağdan bahsettiğini belirtti. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten Er, aranan emarelerin ve incelenmesi gereken birçok evrakın olduğunu ifade ederek, her iki zanlının da 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Bugün yeniden mahkemeye çıkarılacak

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlı Murat Yalın ile Ergün Yahat’ın tahkikat maksatları bakımından 1 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.