Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Müzik Öğretmenliği Programı Öğretim Görevlisi ve Koro Şefi Erkan Dağlı’nın moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Ada Işığı” adı altındaki yeni sezonun ilk programına Gazimağusa Kaymakamlığı da yapmış müzik öğretmeni Şifa Çolakoğlu konuk oldu.

Söz konusu programda müzik eğitimi, ülke ve sanat birleşimiyle bir sohbet gerçekleştirildi. Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Keman Ana Dalı 1994 yılı mezunu olan Şifa Çolakoğlu, müzik sanatının kendi yaşamında çok büyük bir yere sahip olduğunu dile getirdi. “İnsanın severek işini yapması hayatını belirleyen bir unsurdur” diyen Çolakoğlu, çocukluğundan beridir hayatına yön veren mesleğin müzik olmasını tercih ettiğini anlattı. Çolakoğlu KKTC’de sanat alanındaki faaliyetler hakkında söz alırken, güzel gelişmeler yaşandığını bunların en önemlisinin ise Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın kurulmasıyla yaşandığını vurguladı.

Yurt dışında müzik alanında eğitim almış çok kıymetli ülke insanının olduğunu kaydeden Çolakoğlu, bu kişilerin kendi ülkelerinde böylesine güzel bir çatı altında mesleklerini icra etmelerinin son derece umut verici bir hadise olduğunu bildirdi. Öte yandan bir süre Gazimağusa Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali komite üyeliği görevini yürütmüş olan Çolakoğlu, genelde ülkemizde özelde de Gazimağusa’da organize edilen sanat etkinlikleri hakkında da görüşlerini paylaştı. Çolakoğlu, Kıbrıs insanının sanattan zevk alabilmelerini ve sanat kültürlerini arttırabilmek için, etkinliklerin kalitesinin yüksek tutulması gerektiğini dile getirdi. Bir diğer yandan DAÜ Uluslararası Korolar Festivali’ne de atıfta bulunan Çolakoğlu, “Bir şehirde çok katılımlı bir etkinlik organize ediyorsanız, bunun hem ülke tanıtımına, hem bölge ekonomisine, hem de yeni dostluklar kurmaya katkısı bulunmaktadır. Bu tür faaliyetlerin çeşitlenerek devamı gerekmektedir.” dedi.

Programın devamında iki müzik öğretmeni, KKTC’deki müzik ve çalgı eğitimini sorguladılar. Eğitimde sanata daha çok yönlendirme yapılması gerektiği üzerinde duran Çolakoğlu ayrıca velilere de çağrıda bulunarak çocuklarına sanat eğitimi verecek olan eğitmenleri iyi araştırmalarını ve emin olduktan sonra emanet etmelerini tavsiye etti.

Ada Işığı programının söz konusu bölümü 15 Ekim 2016 Cumartesi günü, 11:00 – 11:45 saatleri arasında, Kıbrıs Genç TV kanalında yayınlanacaktır.