AK Parti Gençlik Kolları, Mısır'ın Ankara Büyükelçiliği önünde, askeri darbe sonucu görevinden uzaklaştırılan Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında verilen idam kararını protesto etti.

Mısır ve Filistin bayraklarıyla Mısır Büyükelçiliği önünde toplanan grup, "Hiçbir Firavun Musa'ya Hükümdar Olamaz", "İnsanlık için sesini yükselt", "Türkiye'den İhvana, direnişe bin selam", "Katil Sisi, seninleyiz Mursi" yazılı Türkçe ve Arapça dövizler açtı. "Kanımız aksa da zafer İslam'ın", "Mısır'a selam, direnişe devam" diye sloganlar atan grup, Mısır'ın ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında verilen idam kararını protesto etti.

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdurrahim Boynukalın, Mısır Büyükelçiliği önünde yaptığı açıklamada, "Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi'ye verilen idam cezası onanmış, içlerinde Esma'nın babası Muhammed Biltaci'nin de olduğu 16 kişi de hapishane bastıkları gerekçesiyle idam cezasına çarptırılmışlardır. Verilen bu cezalar, hukukun, adaletin, insan hak ve hürriyetlerinin idamı demektir. Hukuk, meşruiyetini koruduğu değerlerin kutsallığından alır. Hukuk, insan onurunu, millet iradesini korumayı bırakıp, Batı'nın ve emperyalist güçlerin menfaatlerini korumaya başladığı anda meşruiyetini kaybetmiştir. Halkın oylarıyla seçilen bir lideri ve arkadaşlarını darbeyle devirip, idama mahkum etmek, bir mahkeme hükmünün icrası değil, açık ve adi bir cinayettir" ifadelerini kullandı.

"Ülkesinin kaderini değiştirmeye çalışan liderlerini darağaçlarıyla kaybeden bir milletin evlatları olarak, Mısır'ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve arkadaşlarına verilen idam cezasını şiddetle lanetliyoruz" diyen Boynukalın, "Bu cinayete "Dur" demek, insan haklarına, adalete ve hukukun üstünlüğüne inanmış herkesin bir borcudur. Bu zulüm karşısında takınılacak her tavır, gösterilecek her tepki, tüm dünya için bir insanlık sınavıdır. Bugün AK Parti Gençlik Kolları olarak, dünyanın neresinde yaşanırsa yaşansın, her zulme karşı durduğumuzu haykırmak, Mısır halkının ve iradesinin yanında yer aldığımızı göstermek, zalimlerin er yada geç devrileceğini ve zulümlerinin yanlarına kar kalmayacağını anlatmak için buradayız" şeklinde konuştu.

Açıklamanın ardından Kızılay'a doğru yürüyen grup, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği önünden geçerken, Amerika aleyhinde sloganlar attı. İsrail aleyhine de sloganlar atan grup, eylemlerini Güvenpark'ta sürdürdü. Gruba, Güvenpark'ta şarkıcı Murat Kekili de destek verdi.