Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na bağlı Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi (LAGSL) Ortaokul 6. Sınıf Müzik Bölümü ile Lise 9. Sınıflara Resim ve Müzik dallarında öğrenci kaydı için sınav yapılacağı açıklandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, i2016-2017 Öğretim yılına yönelik olarak iki aşamalı olacak sınavda, sınava katılacak öğrenciler önce yazılı sonra Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın oluşturacağı komisyon tarafından yetenek sınavına tabi tutulacak. Yetenek sınavı ile 6. Sınıfa 5, 9. Sınıf müzik bölümüne 3 ve resim bölümüne 2 öğrenci alınacak. 

Sınavlar komisyonca belirlenen ölçütlere göre 100 puan üzerinden değerlendirilecek, 60 Puan ve üzeri alan öğrenciler başarılı kabul edilecek.
Sınav, 29 Eylül Perşembe günü saat 09:00’da Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde yapılacak.

Sınav için aday kayıtları, 26 -27 Eylül tarihlerinde 08:30- 12:00 saatleri arasında sınav merkezinde olacak.

Aday kayıt işlemleri öğrenci veya öğrenci velisi tarafından yapılabilecek.
Sınava yönelik kurs çalışmaları ise 28 Eylül 2016 tarihinde Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde yer alacak.

6. sınıf giriş sınavına katılacak adayların, 2015 - 2016 öğretim yılında ilkokulu tamamlamış olması, Lise 9. Sınıf sınavlarına girecek olan adayların ise diploma notu en az 6.00 (Altı) ve girecekleri alanla ilgili (Resim-Müzik) notlarının aritmetik ortalaması en az 8.00 (Sekiz) olması gerekiyor.

Sınavla ilgili ayrıntılı bilgi ise Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın resmi internet adresi  www.mebnet.net‘ten edinilebilecek.

Kayıt esnasında istenen belgeler şöyle:

“Okullarından alacakları öğrenci belgesi; Yeni çekilmiş 1 adet vesikalık fotoğraf; Lise 9. Sınıf sınavına girecek olanlar için diploma notu ve girecekleri alanla ilgili ders (Resim- Müzik) notunu belirten resmi belge; 100 TL ( Yüz Türk Lirası) sınava giriş harcı”