Pazartesi sabahı Ankara Numune Hastanesi'ni ziyaret eden Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu gazetecilere yaptığı açıklamada saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 37'ye yükseldiğini açıkladı. Tedavisi süren 71 yaralıdan 15'inin durumu ciddi. Bakan Müezzinoğlu ölenler arasında saldırıyı gerçekleştiren kişinin olduğunu da belirtti.

Müezzinoğlu, olayın ardından yaptığı açıklamada, 34 kişinin hayatını kaybettiğini, 125 kişinin de hastanelerde tedavi altına alındığını açıklamıştı. 

Yakınlarından haber alamayanların bekleyişi sürüyor

İsmail Karagöz kayıplar arasında.

Ankara saldırısında yakınlarını kaybeden ya da yakınlarından haber alamayanların hastane ve Adli Tıp Kurumu’ndaki bekleyişi sürüyor. Akay Hastanesi’nde sağlık görevlisi olarak çalışan 37 yaşındaki İsmail Karagöz de kayıplar arasında.

kayip-ismail-karagoz_0.jpg

2 çocuk babası İsmail Karagöz’ün yakınları, Karagöz’ün ya otobüste ya da tam otobüsten inerken saldırının gerçekleştiğini düşünüyor.

Karagöz’ün o saatlerde akşam mesaisi için işe gittiğini aktaran yakınları tüm hastaneleri iki kez araştırdı ancak sonuç alamadı. Son çare olarak da Adli Tıp’a gidip DNA örneği verdiler.

Ankara'daki saldırıda kaybettikleri yakınlarını arayanlar Adli Tıp'a koştu. İsmail Karagöz'ün ailesi DNA örneği verdi.

ismail-karagoz-aile.jpg

İsmail Karagöz’ün eniştesi Mustafa Yöntem ve ağabeyi Ahmet Yolcu, "Gölcük depreminde askerdi. 15 gün ulaşamamıştık. Yaralıları kurtarmak için çalışıyordu. Belki yine bir yerden çıkar” diyor.

Belediyeler çadır kurdu

Keçiören ve Yenimahalle belediyeleri Adli Tıp bahçesindeki alanda yakınlarını bekleyenler için çadırlar kurdu.

adli-tip-didem.jpg

Araçlar kaldırıldı, yollar temizlendi

37 kişinin hayatını kaybettiği Ankara Kızılay Güvenpark'taki saldırıda zarar gören araçlar, çalışmaların ardından üzerlerine branda örtülerek olay yerinden kaldırıldı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları sürüyor.

olay-yeri-polis.jpg

Belediye temizlik ekipleri de patlamanın meydana geldiği yerin çevresini beyaz brandalarla çevirdi.

Trafik kapatıldı

Ankara Emniyet Müdürlüğü, patlama nedeniyle Atatürk Bulvarı'nın Kızılay kavşağından, Akay kavşağına kadar çift taraflı araç trafiğine kapatılacağını açıkladı. Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklama şöyle:

"13.03.2016 tarihinde saat 18:45 sıralarında ilimiz Çankaya İlçesi Kızılay bölgesinde meydana gelen patlama olayı nedeniyle 14.03.2016 Pazartesi günü kapatılacak yolları belirledi. 13.03.2016 tarihinde saat 18:45 sıralarında ilimiz Çankaya ilçesi Kızılay bölgesinde meydana gelen patlama olayı nedeniyle; 14.03.2016 Pazartesi günü Atatürk Bulvarı’nın Kızılay kavşaktan Akay kavşağına kadar çift taraflı olacak şekilde araç trafiğine kapatılacak ve Kızılay Güvenpark, Yüksel Caddesi, GAMA İş Merkezi ve YKM önü metro çıkışları kapatılacaktır."

Ankara'nın Kızılay semtinde, Güvenpark yakınlarında pazar akşam saat 18:45 sıralarında bomba yüklü araç patlatılmıştı.

ankara-kizilay-harita-001.jpg

Kaynak: Al Jazeera, AA, DHA