BIÇAKLAYARAK ÖLDÜRDÜ: Dikelya’da İngiliz Üsleri içerisindeki bölgede önceki akşam 21 yaşındaki Kürt kökenli Irak vatandaşı Amil Aziz, annesi Besir Ali Ella Muhammed’i feci şekilde öldürdü. Bölgeye bomba gibi düşen haberin ardından İngiliz polisi olaya müdahil oldu

PSİKOLOJİK SIKINTILARI VARDI: Besir Ali Ella Muhammed’i öldüren oğlu Amir Aziz’in yaklaşık iki yıldır çeşitli psikolojik sıkıntılarla boğuştuğu ifade edildi. Ailenin en küçük oğlu olan Amir Aziz, 16 yıldır İngilizlerin kontrolündeki mülteci kampında yaşıyordu

İNGİLİZLER YARGILAYACAK: 21 yaşındaki Amir Aziz’in İngiliz Üsleri tarafından yargılanacağı ifade edildi. Şu an için Dikelya İngiliz Üssü’nde tutuklu bulunduğu ifade edilen Amir Aziz’in olayın yaşandığı yerden ayrılarak Ormikia’ya kaçtığı ve polisler tarafından orada tutuklandığı belirtildi

Bertuğ TOPAL

Dikelya’da İngiliz Üsleri içerisindeki bölgede 21 yaşındaki Kürt kökenli Irak vatandaşı Amil Aziz adlı bir kişi 46 yaşındaki annesi Besir Ali Ella Muhammed’i bıçaklayarak öldürdü.

Olayın gerçekleşmesinin ardından İngiliz Üsleri polisi önceki gece siyasi iltica talebinde bulunanların kaldığı kampa çağrıldı.

Üsler polisi 7 kişilik bir aileye ait olan evde 5 çocuk annesi kadını boğazından bıçaklanmış bir vaziyette ölü olarak buldu. Yapılan araştırmanın ardından İngiliz Üsler polisi Aziz’i gözaltına aldı.

46 yaşındaki anne Besir Ali Ella Muhammed dün Pile Türk Camii’nde gerçekleştirilen cenaze namazının ardından yine Pile Türk Mezarlığı’na defnedildi.

Annesini öldüren Amil Aziz’in yaklaşık 16 yıldır İngiliz Üsler Bölgesi’ndeki sığınmacı kampında kaldığı ve psikolojik sıkıntılar yaşadığı belirtildi. Rum kaynaklar ise cinayetin ekonomik sıkıntılar nedeniyle işlendiğini ifade etti.

Pile’de defnedildi

46 yaşındaki anne Besir Ali Ella Muhammed dün öğleden sonra Pile Türk Camii’nde gerçekleştirilen cenaze namazının ardından yine Pile Türk Mezarlığı’na defnedildi. Besir Ali Ella Muhammed’in ailesinin yanı sıra sığınmacı kampında beraber yaşadığı sevenleri de cenazeye katıldı.

Psikolojik sıkıntıları vardı

Besir Ali Ella Muhammed’i öldüren oğlu Amir Aziz’in yaklaşık iki yıldır çeşitli psikolojik sıkıntılarla boğuştuğu ifade edildi. Ailenin en küçük oğlu olan Amir Aziz, 16 yıldır İngilizlerin kontrolündeki mülteci kampında yaşıyordu. Amir Aziz’in İngiliz Üsler bölgesi içerisinde bulunan sığınmacı kampında geçirdiği travma sonucu böyle bir şey yaptığı ifade edildi.

İngilizler yargılayacak

21 yaşındaki Amir Aziz’in İngiliz Üsleri tarafından yargılanacağı ifade edildi. Şu an için Dikelya İngiliz Üssü’nde tutuklu bulunduğu ifade edilen Amir Aziz’in olayın yaşandığı yerden ayrılarak Ormikia’ya kaçtığı ve polisler tarafından orada tutuklandığı belirtildi.

Tüm işlemi Beyarmudu Belediyesi ve Pile Muhtarlığı karşıladı

46 yaşındaki anne Besir Ali Ella Muhammed’in Pile’de defnedilmesi dahil tüm işlemlerinin Pile Türk Muhtarlığı tarafından karşılandığı öğrenildi. Pile Türk Muhtarı Necdet Ermetal, Müslüman bir bireyin Türk tarafında defnedilmesinin en doğru olan olduğunu ifade ederek aile için ellerinden ne gelirse yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Kardeşi Havadis’e konuştu

Annesini kaybeden ve kardeşini böyle bir olaya kurban veren abi Halid Aziz, Havadis’e konuştu. Halid, İngiliz Üsleri sorumluluğunda olan sığınmacı kampında hiçbir şekilde yardım alamadıklarını ifade ederek kardeşinin ve annesinin bu sistemin kurbanı olduğunu söyledi.

“Çalışamıyoruz, eğitim göremiyoruz”

Halid Aziz olayı şöyle anlattı: “Hep beraber oturuyorduk. Kardeşim annemle beraber çay içiyorlardı. Küçük kardeşim ben maça bakacağım dedi ve oradan ayrıldı. O sırada olay gerçekleşti. Aralarında hiçbir kavga yoktu. İngiliz Üsleri’ndeki kamp mültecileri adeta bir hapishaneye almış durumda. Hepimizin psikolojik durumu kötü. İşleyemiyoruz, para vermiyorlar. İngiliz kampı en önemli sorundur. İngiliz polisinin haberi olmadan seyahat edemiyoruz. Kardeşimin herhangi bir suçu yoktu. Trafik cezası bile yoktu bugüne kadar ama buradaki sistem bizi kötü etkiliyor. Hiçbir şekilde sosyal yaşamla ilgili şansımız yok. Eğitiminizi bile onların yardımı dışında yapamıyorsunuz. Belli bir çocukluk dönemindeki eğitim dışında hiçbir eğitim alamıyor çocuklar da. 2 yıldır cinayeti işleyen çocuk dışarıdan eğitim almaya çalışıyordu. Yaşamını komple kapatmak buraya gelmek.”