Deniz Abidin

K.T. Tabipler Birliği Başkanı Dr. Kenan Arifoğlu, Sağlık Bakanlığı’nın verdiği dilekçe sonucunda Anıl Aktunçlar’ın ölüm sebebinin anlaşılması için soruşturma başlattıklarını  belirterek, oluşturulan komitede uzman hekimlerin yer aldığını, çıkacak sonucu onur kurulunun karar vereceğini belirtti. 

K.T. Tabipler Birliği Başkanı Dr. Kenan Arifoğlu, Yeni Bakış’a yaptığı açıklamada, Etik Hastanesi’nde estetik ameliyat sırasında hayatını kaybeden Anıl Aktunçlar’ın ölüm sebebinin ortaya çıkması için soruşturma başlattıklarını söyledi.

Bakanlık dilekçe verdi

Arifoğlu, Sağlık Bakanlığı’nın Tabipler Birliği’ne Anıl Aktunçlar’ın ölüm sebebinin araştırılması için dilekçe verdiğini ifade ederek, birliğin bağımsız olduğunu, söz konusu araştırmayı şeffaf bir şekilde başlattıklarını kaydetti.

Sonuç onur kuruluna sevk edilecek

 Arifoğlu, soruşturma gereği adı geçen hekimlerden bilgi alınacağını söyleyerek, oluşturulan komitede uzman hekimlerin yer aldığını belirtti. Arifoğlu, bilgiler değerlendirildikten sonra soruşturma komitesinin elde ettiği bilgileri onur kuruluna sevk ederek sonucun açıklanacağını söyledi. “Amacımız önyargısız olarak en doğru teşhisi koymaktır” diyen Arifoğlu, “Sürecin uzayıp uzamaması olayların seyrine göre değişir. Bazen bir hekim yurt dışında olabiliyor. Bazen yanıtın gelmesi 15 günü alabilir. Makul olan süre çerçevesinde yanıtların gelmesini bekleyeceğiz.”