Ülkede iki gündür yaşanan asılsız bomba ihbarları toplumda huzursuzluk yaratıyor. Hükümet ortaklarının Genel Başkanları konuyla ilgili BRT’ye açıklamalarda bulundular.

CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, KKTC’de olası herhangi bir iç huzursuzluğa karşın ülkede tedbirlerin üst düzeyde alındığını söyledi.

Talat, “Sadece Türkiye’de değil, Ortadoğu’da şiddet çok yaygın bir şekilde devam ediyor. Türkiye’de acımasız terörist saldırılar devam ediyor. Türkiye çok yakın ilişkimiz olan bir ülke. Türkiye’de olanlar bizim halkımızı da ister istemez etkiliyor. Bundan doğal birşey yok. Eskiden belki o çantayı insanlar alır açar bakardı içine şimdi bakamıyorlar yani korkuyorlar. Bunlar çok normal. Türkiye’de, bölgemizde, dünyada, Avrupa’nin göbeğinde Paris’te olanlar insanımızı endişeye sevk ediyor ve bu durum son derece doğaldır” dedi.

Mehmet Ali Talat, tüm bu yaşananlara karşın KKTC’de güvenlik tedbirlerinin de alındığını söyledi.

Talat, “bizde tabii tedbirlerimizi almalıyız.Bilgim var; güvenlik güçlerimiz gerekli tedbirleri alıyorlar. Bunlar değişik düzeylerde koordine ediliyor.Geçtiğimiz günlerde Başbakanlık’ta zaten bir güvenlik toplantısı yapıldı. Ben rahatım şahsen güvenlik açısından bu ülkede. Ama terör bazen nerden geldiğini bilemeyebilirsiniz. Böyle bir sıkıntı var. Bakın Türkiye’de o kadar istihbarat o kadar hazırlık, bilgi birikimi olduğu halde oluyor” dedi.

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün de Türkiye’de daha önce terör olayları yaşanmış olmasına rağmen terörün nereden geldiğinin hiç bir zaman kestirilemediğini söyledi.

Özgürgün, “Bu güvenlikle ilgili aslında zaaf olduğunu da çok göstermiyor. Terörün nasıl ve ne şekilde geleceğini hiç kimse bilemiyor. Tabii ki bizde de endişe sebep oldu ama ben dünyanın en güvenli ülkesinde olduğumuzu düşünüyorum. KKTC olarak burada gerçekten çok etkili de bir güvenlik gücü var. Bu bizim için yeteri kadar güvenlik sağlıyor. Çok da endişe edilmemesi lazım. Ama bir kere daha söylemek lazım terörün nerde ne zaman nasıl geleceği belli değildir. KKTC’ye uğramaz diye düşünüyorum. Bu şekilde planlı bir şekilde uğramaz diye düşünüyorum. Yine de gittik sonra yakınlaştığını hissedebilir insanlar ama KKTC’de böyle bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Bunu da herkesin rahat bir şekilde hayatına devam etmesi için söylüyorum” şeklinde konuştu.