Turizm Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Dernek Başkanı Tanju Müezzinoğlu ziyarette yaptığı konuşmada, Kumarcılar Hanı’nın restorasyonunun bir an önce tamamlanmasını,  Polis Genel Müdürlüğü’nün Lefkoşa Surlariçi’ndeki eski binasının YDÜ Hukuk Fakültesi’ne verilmesini talep etti.

Müzezinoğlu, 2002’de Bakanlar Kurulu’nca Lefkoşa Surlariçi’nin canlanması için eski Polis Genel Müdürlüğü’nün binasının YDÜ’ye uzun vadeli kiralanmasına ilişkin alınan  kararın halen hayata geçirilmediğini kaydetti.

Müezzinoğlu Lefkoşa’nın göbeğinde harap görünen binanın YDÜ’ye kiralanması halinde, restorasyonun derhal Eski Eserler Dairesi ve Anıtlar Yüksek Kurulu gözetiminde yapılacağını,  kiralama işlemi için gerekli çalışmanın hükümetçe başlatılmasını beklediklerini ifade etti.

Söz konusu binanın üniversitenin hizmetine verilmesi halinde bölgeye büyük canlılık ve hareket geleceğini söyleyen Müezzinoğlu, Lefkoşa Surlariçi esnafı ve  halkının talebinin bu yönde olduğunu vurguladı.

Bakan Sucuoğlu ise konuşmasında, Asmaaltı ve Arasta Esnafı Derneği’nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Sucuoğlu, Başkan Müezzinoğlu’nun talep ettiği konularla ilgili bizzat ilgileneceğini,  yarın YDÜ heyeti ile bir görüşmesi olduğunu ve bu konuyu da görüşeceğini ifade etti.