Ceren ERCİH 

Son günlerde yaşanan eylemlere de değinen Atun, ‘Bence sendikalar haklıdır çünkü verilen sözün karşılığını bekliyor’ dedi. Atun, Eroğlu’nun halk içindeki desteğinin giderek arttığını ifade etti ve birinci turdan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun kazanacağını ifade etti. 

‘BAŞBAKAN HİÇBİR ŞEY ANLATAMADI’ 

Atun, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun düzenlediği son basın toplantısındaki açıklamaları değerlendirdi. Hükümet ortağından kimsenin orada bulunmamasına da değinen Atun, hükümet ortakları arasında ciddi bir uyuşmazlığın olduğunu şu sözlerle ifade etti; “Hükümet ortakları arasında ciddi bir uyuşmazlık olduğu kesin. Birlikte görüntü vermekten kaçındıkları da artık gözle görülür bir örnek. Ben Sayın Başbakanın basın toplantısını izledim. 18 aydır hükümette olan bir hükümetin başbakanının bundan çok daha dolu bir icraat listesini okuması gerekiyordu. Maalesef hiçbir şey anlatamadı. “ 

‘ELEŞTİRDİĞİ UYGULAMAYA BAŞBAKAN OLDUKTAN SONRA SAHİP ÇIKTI’ 

Anlatılan faaliyetlerinin bir kısmının kendi bakanlığı döneminde başlatıldığını belirten Atun, sözlerine şöyle devam etti; “Ekonomi bakanlığının faaliyetlerine baktığımız zaman benim dönemimde meydana getirilen, bizim tasarladığımız, uygulamaya koyduğumuz kendisinin de eleştirdiği ama Başbakan olduktan sonra sahip çıktığı ve şu anda tek icraat olarak anlattığı faiz destekli kredileri ve hibe programları var. Kendisi de baktı ki hiçbir şey üretemiyor, bunlara sığındı. Alayköy ve Haspolat sanayi bölgesi bitmek üzeredir dedi. Bunların her ikisini de tasarlayan, projelendiren hatta alt yapılarından başlayan yine benim. İşin üzerinden 2 yıl geçmiş olmasına rağmen hala daha onu bitirilmekle uğraşıyorlar. O günden bugüne tek bir yeni proje gerçekleştirememiştir.” Son günlerde yaşanan eylemlere de değinen Atun; “Hizmeti aksatıcı eylemler doğru değil ama eylem bir demokratik haktır. 

Bence bu eylemleri bu noktaya getiren hükümeti burada değerlendirmek gerekiyor. Kendileri sırçalı köşklerde otururken halk geçim derdinde, açlık derdindedir. Tüm bunların yanında verdiği sözlerle sendikalara resmen umut tacirliği yapıp, oyları alıp hükümete gelmiştir. Bunun böyle olması ile birlikte şu anda sendikalarda kendileri bu aldıkları sözü ve karşılığında oy verdikleri sözün gereğini talep ediyorlar. Bence sendikalar haklıdır çünkü verilen sözün karşılığını bekliyor. Yapılamayacak bir şey de hükümetin de bu insanlara bunun sözünü verip, insanları kandırmaması gerekiyordu” dedi. 

“EROĞLU’NUN KAZANACAĞI BUGÜNDEN BELLİDİR” 

Son olarak seçim çalışmalarına değinen Atun, Eroğlu’nun kazanacağının birinci turdan belli olduğunu belirtti ve sözlerini şöyle tamamladı; “Sayın Cumhurbaşkanımız Derviş Eroğlu’nun da halk içindeki desteği giderek artıyor. Sayın Dr. Derviş Eroğlu’nun liderlik kapasitesini görerek devlet temsiliyetinin hükümet icraatları ile günlük işlerle mukayese edilemeyecek kadar ciddi ve son derece farklı bir alan olduğunu anlayacak ve kendisine olan destek daha da artacaktır. Birinci turdan Sayın Dr. Derviş Eroğlu’nun kazanacağı bugünden bellidir diye düşünüyorum.”