Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamaları için KKTC’de bulunan Sudan Ulusal Parti Kongre Üyesi ve Parlamenteri Osama Faisal Elsayed Ali’yi kabul etti.

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Bakanlık’ta yer alan görüşmede konuşan Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Ortadoğu ve İslam Teşkilatı ülkelerinden gelen iş adamı ve siyasetçilerle işbirliği yapmanın önemine işaret etti.

Atun, “Ticari yönden iş adamlarımız son yıllarda Ortadoğu ülkelerine ve özellikle İslam İşbirliği Teşkilatına üye ülkelerle yaptığımız ticareti geliştirmenin yolları bu tür bağlantılardan geçiyor” dedi.

Özellikle son yıllarda hellim konusunda epey gelişmeler kat ettiklerini ifade eden Atun, bu tür ikili ilişkilerin geliştirilmesi ile birlikte ticaret hacimlerini artırmaları gerektiğini vurguladı.

Bu bağlamda bu ziyaretin son derece önemli olduğunu kaydeden Atun, “İşadamlarımız karşılıklı işbirliği içersinde ticareti geliştirmesi, KKTC içinde veya uluslar arası alanda müşterek yatırım yapmaları önemlidir” diye konuştu.

Sudan Ulusal Parti Kongre Üyesi ve Parlamenteri Osama Faisal Elsayed Ali de, yaptığı konuşmada, Sudan’da uzun bir süredir parlamentoda iki ülke ilişkilerin geliştirilmesi adına çalışmalar yaptığını ve çok yakında bu çalışmaların somut sonuçlarını almayı ümit ettiğini söyledi.

KKTC’nin bayramını kutlayan konuk parlamenter, iki ülke arasında ekonomik, ticari ve kültürel tüm iş birliklerine açık olduklarını kaydetti.