Fransa'nın başkenti Paris'i kana bulayan terör saldırılarında hayatını kaybedenler için Fransa'nın yanı sıra bir çok Avrupa ülkesinde 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Fransa'nın başkenti Paris'te Cuma akşamı farklı noktalarda eş zamanlı olarak terör saldırıları oldu. Terör örgütü IŞİD'in üstlendiği saldırıda 129 kişi hayatını kaybetti. Saldırılarda ölenler için ülke genelinde 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı. Ülkenin 3 farklı bölgesinde yapılan saygı duruşuna binlerce kişinin yanı sıra Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Başbakan Manuel Valls de katıldı. Hollande, Valls ve kabine üyeleri Sarbonne Üniversitesinde saygı duruşunda bulundu, dünyanın farklı milletlerinden binlerce kişi gözyaşları içinde Eyfel Kulesi, Fransa Parlamentosu, Cumhuriyet meydanı ve saldırı noktalarından olan Bataclan Konser Salonu önünde saygı duruşunda bulundu, çiçekler bıraktı, mum yaktı. Paris'in meşhur Cumhuriyet meydanında bir araya gelen kalabalık Özgürlük Anıtına gözyaşları içinde çiçek bıraktı.

Fransa'nın yanı sıra birçok Avrupa ülkesinde de binlerce kişi, Paris saldırılarında hayatı kaybedenleri andı. Almanya, İsviçre, Hollanda, İsveç, Monako ve birçok ülkede Paris Büyükelçiliğine gidenler büyükelçilik önüne karanfil bıraktı.

Fransa bayrakları ile saygı duruşuna katılan kadın, erkek 7'den 70'e herkes Paris'teki terör saldırısında hayatını kaybedenler için dua etti.

Avrupa saygı duruşunda

Avrupa saygı duruşunda

Avrupa saygı duruşunda