Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkan Yardımcısı Mesut Ayar bazı sendikaların bugün yaptığı eylemin şeklinin ve hedefinin düşündürücü olduğunu kaydederek, “Sözde barışçıların ülkemizde yaşanan her olumsuzluğun müsebbibini deniz aşırı yerlerde aramaları tuhaflıkların tezahürüdür” dedi.

Ayar, mevcut hükümetin basiretsizliğinin ve iş bilmezliğinin bahane edilerek eylem yapıldığını ancak eylemde Türkiye Cumhuriyeti düşmanlığının sergilendiğini savunarak, “Acı ve elim bir trafik kazasını bile Türkiye Cumhuriyeti devletine mal etmeye çalışmak tek kelimeyle ideolojik saplantıdır” dedi.

Yazılı açıklamasında sendikaların hak aramasına karşı olmadıklarını da belirten Ayar, “Karşı olduğumuz eylem adı altında özellikle çocuklarımız ve gençlerimizin saf ve temiz duygularının istismar edilerek ideolojik yaklaşımlar sergilenmesidir” ifadesine yer verdi.

Açıklamasında Kıbrıs sorununa da değinen Mesut Ayar,“Özellikle görüşmelerin tıkanmasıyla adeta oyuncakları ellerinden alınmış çocuklar gibi davranan sözde barışçılar ülkemizde yaşanan her olumsuzluğun müsebbibini deniz aşırı yerlerde aramaları tuhaflıkların tezahürüdür” dedi.