Raif Uzkan

Bağımsızlık Yolu, Ramazan Bayramı tatilinin özel-kamu fark etmeksizin tüm çalışanlara -maaşlarından veya izinlerinden herhangi bir kesinti yapılmaksızın- 9 gün olarak uygulanmasını istedi.

Bağımsızlık Yolu temsilcileri bu sabah Başbakanlık önünde konuyla ilgili basın açıklaması yaptı.

Açıklama öncesi, Bağımsızlık Yolu adına söz alan Salih Erşangil dün gece İstanbul’da yaşanan patlamayla ilgili olarak “Türkiye halklarının bu kötü günlerinde en içten dayanışma duygularını bildirdiklerini” söyledi.

Bağımsızlık Yolu kurucu üyelerinden Ahmet Karakaşlı’nın okuduğu basın açıklamasında, özel sektörde patronların emekçilerin 40 saatlik çalışma, yıllık izin, hastalık/doğum izinleri vb. hakları gasp ettikleri savunularak, bunun önlenebilmesinin ancak özel sektörde sendikalaşmanın zorunlu olmasıyla mümkün olabileceği belirtildi.

Kamudaki çalışanların, özel sektör çalışanlarından daha fazla özlük hakkına sahip olmasının sendikalaşmayla bağlantılı olduğu ifade edilen açıklamada, “özel sektör çalışanlarının hakları, ne patronlar, ne siyasiler ne de Çalışma Dairesi tarafından korunuyor” denildi.

Açıklamada, “Hükümete soruyoruz özel sektör çalışanları üvey evlat mıdır? Hükümet özel sektör emekçilerinin hak gaspına uğramaması için ne yapacaktır? Bizler bu hakların takipçisi olacağımızı ve emekçilerin yanında yer alarak emeğin sesini duyurmaya devam edeceğimizi bildiririz” ifadeleri kullanıldı.