Bağımsızlık Yolu, içeriği henüz netleşmeyen bir planı destek için yapılan yürüyüş ve gösterilerin, bir anlaşma halinde durumlarının ne olacağını bilemeyen kesimler açısından, yürüyüş ve gösteri düzenleyen kesimlere karşı güven kaybı yaratabileceği uyarısında bulundu.

Bağımsızlık Yolu tarafından  Kıbrıs sorunu ile ilgili yapılan açıklamada,  “İçeriği henüz belli olmayan bir planı desteklemek için sokağa çağrı yapmak, başta göçmenler ve bir anlaşma halinde durumlarının ne olacağını bilemeyen kesimler açısından barış güçlerine yönelik güven kaybı ile sonuçlanma potansiyeli taşımaktadır. Böylesi bir durumun oluşması, bu kesimleri barış karşıtlarının manipülasyonlarına açık hale getirecektir”  denildi.

Çözüm yönünde son günlerde düzenlenen gösteri ve yürüyüşlerin “sağlam bir zeminde inşa edilmesi ve iç siyaset malzemesi haline getirilmemesi gerektiği” belirtilen açıklamada “yalnızca  müzakerelere destek belirtmeye odaklanılan” bir hareket yerine “anlaşmaya yönelik baskıyı gerçek anlamda yaratacak” mücadele verilmesi gerektiği kaydedildi.

Bağımsızlık Yolu’nun görüşmelerin herhangi bir nedenle duraksamasına karşı olduğunun da altı çizildi.