İstanbul Yenikapı'da düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler" mitinginde ilk konuşmayı, MHP lideri Devlet Bahçeli yaptı. Devlet Bahçeli, çok sert sözlerle ABD'nin Pensilvanya eyaletinde yaşayan Fethullah Gülen'i hedef aldı. Bahçeli, "15 Temmuz yeni bir istila denemesi, yeni bir kıyım ve yıkım hamlesiydi" dedi ve ekledi: Âlim ve hoca görünümlü bir terörist, sığındığı Pensilvanya'dan getirdiği beddua seanslarıyla, nefret söylemleriyle, öfke nöbetleriyle cinayet örgütüne Türkiye'ye 'vur' emri verdi. İblis'e ruhunu satan bu vâiz, Müslüman görünümlü bu Voyvoda, ihanetle, Türk ve Türkiye düşmanlığıyla doruğa çıktı, fitne ve münafıklıkta rekor kırdı. Haçlı emellerinin taşıyıcılığını yapan FETÖ, Türkiye'nin kalbine nişan aldı.

MHP liderinin konuşmasından satır başları şöyle:

"Üzerimizde oynanan oyunlara, fitnelere rağmen cesaretle dik durdunuz. Al bayrağımızı gururla yükselttiniz. Şehitlere yüreklice sahip çıktınız. Kardeşliği inançla savundunuz. Hâinlere dersini çekinmeden verdiniz. Teröristleree haddini bildirdiniz. Yenilgi nedir tanımadınız. Ben de varım ve buradayım dediniz.

Yıkılmadan ve ayaktayım diyerek Yenikapı’ya koştunuz. Yeni bir dirilişin müjdesini verdiniz. Bahtiyarım çünkü Türkiyemizin şahlanışını gururla izliyorum. Mutluyum çünkü millet, irade, inanç burada. Bükülmez bilek, eğilmez baş, yenilmez milli kudret burada, bu meydandadır.

Türkiye tüm güzellik ve görkemiyle yeni bir sefere Yenikapı’dan başlamaktadır. Türk milleti kaderine sahip çıkmaktadır. Hepinizle övünüyor, Türk milletiyle iftihar ediyorum."

Gülen'e çok sert sözler

"15 Temmuz’da felaketimizi projelendirdiler. Son nefesi vermemizi gözlediler. FETÖ milletimizin helâli olan şavaş uçaklarıyla saldırdı, helikopterler tepemizde uçuştu. Bombalar, kurşunlar üzerimize yağdı.

Biliniz ki 15 Temmuz yeni bir istila denemesi, yeni bir kıyım ve yıkım hamlesiydi. Mondros'ta çerçevesi çizilip Sevr'de dayatılan imhâ planları, 15 Temmuz'da yeniden gün yüzüne çıkarıldı. 'Su uyur düşman uyumaz' sözü bir kez daha anlam ve karşılığını buldu. Zalimler, hâinler, emperyalizmin maşaları, bu defa Türk askeri kılığına girdiler, milletin silahını yine millete çevirdiler, milletin imkânlarını kullanarak yine millete öldürücü darbe vurmak istediler. Âlim ve hoca görünümlü bir terörist, sığındığı Pensilvanya'dan getirdiği beddua seanslarıyla, nefret söylemleriyle, öfke nöbetleriyle cinayet örgütüne Türkiye'ye 'vur' emri verdi. İblis'e ruhunu satan bu vaiz, Müslüman görünümlü bu Voyvoda, ihanetle, Türk ve Türkiye düşmanlığıyla doruğa çıktı, fitne ve münafıklıkta rekor kırdı. Haçlı emellerinin taşıyıcılığını yapan FETÖ, Türkiye'nin kalbine nişan aldı.

Türk vatanını çekemeyen, üzerine çöreklenmek isteyen ne kadar kanı bozuk çevre varsa FETÖ’nün sırtını sıvazlayıp eline silah tutuşturdu."

"Niğbolu'da ezilenlerin tekrardan başını kaldırmasıdır"

"15 Temmuz FETÖ darbe teşebbüsü, 627 yıl önce Kosova'da mağlup olanların yeni bir kalkışmasıdır. 620 yıl önce Niğbolu'da ezilenlerin tekrardan başını kaldırmasıdır. 572 yıl önce Varna'da, 563 yıl önce İstanbul'da, 490 yıl önce Mohaç'ta döktükleri kanda boğulduklarını sandıklarımızın yeniden karşı harekâtıdır. 15 Temmuz'da Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni, emniyet ve istihbarat kuruluşlarını bombalayıp sivil ve masum vatandaşlarımızı katledenlerle 101 yıl önce Çanakkale kıyılarında gelip üzerimize ateş saçanlar, aynı karanlık yolun yolcusudur.

Bunlar yaratılmışların en aşağısıdır. Unuttukları, ihmâl ettikleri milletin vicdanıdır."

"Kutuplaşmayı bıçak gibi kesmeliyiz"

"15 Temmuz’da tankın önüne milli vicdan dikildi. Kim miletimize biçilmek istenen bu kefeni kader diye kabul edebilirdi? 

Türk milleti küresel senaryoların farkındadır. Bu vatan 3-5 teröristin sözde vaazlarıyla düşmeyecektir.

Ayrımız, gayrımız yoktur. Birliğimizi kararlılıkla korumalıyız, kutuplaşmayı bıçak gibi kesmeliyiz.

15 Temmuz bir milâttır. Kim olursanız olun, ülkenin neresinde doğarsanız doğun milletim dediniz, Yenikapı’ya geldiniz.

Türk askeri topyekûn suçlu görülmemeli, ordu-millet dayanışması sağlanmalıdır.

Millet yetim değildir. Devlet öksüz değildir. Başarmaktan başka çaremiz yoktur."

Kaynak: Al Jazeera