Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "PKK'nın saldırılarını hiç unutmadık. Bu milletin başına bela olan lanetli bir terör örgütünden farklı şeyler beklemek zaten bir hatadır" dedi.

Partisinin verdiği iftar yemeğine katılmak üzere Karaman'a gelen Bakan Zeybekci, sırası ile Karaman Valiliği ve Karaman Belediyesi'ni ziyaret etti. Valilik ziyaretinde basın mensuplarının Ardahan'da PKK'lı teröristlerin minibüse ateş açmasıyla ilgili sorusuna Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, şöyle yanıt verdi:

"PKK'nın saldırılarını hiç unutmadık. Bu milletin başına bela olan, lanetli bir terör örgütünden farklı şeyler beklemek zaten bir hatadır. Onların ve onların uzantılarını barış güvercini olarak bugün Türkiye'de görmeye çalışmak fazla iyimserlik olur diye düşünüyorum. Gönlümüz istiyor ki bu ülkede barış olsun. Gönlümüz istiyor ki Türkiye'de her şey konuşulabilsin, her şey demokrasi ve evrensel standartlarında Türkiye'deki siyaset şemsiyesi altında ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görüşülebilsin ve konuşulabilsin. Ama ben inanıyorum ki bunlar asla bundan vazgeçmeyecekler. Terör örgütü teröründen asla vazgeçmeyecek. Çünkü onları dizayn ettiler. Onları kurgulayanlar Türkiye'ye zarar vermesi için oluşturulan bir terör örgütüdür. Barış olduğunda, huzur olduğunda, kardeşlik olduğunda, özgürlükler olduğunda, Türkiye kalkındığında, Türkiye huzur bulduğunda nasıl ki bataklık kuruduğunda oradaki bütün mikroplar ölür, zarar veren zararlılar ortadan kalkar bunlar da Türkiye'de olumsuzluklar kalktığı zaman kendilerine gerek kalmayacağını bildikleri için bunu yapmaya devam ediyorlar. Her daim altını çizerek söylediğim bir şey var; Türkiye'de barışın, kardeşliğin olmasına karşı çıkacak tek kimse varsa o da terör örgütüdür. Biz bu anlamda siyasetten ümidini kesmeyenler olarak şu anda Türkiye'nin partisi olduğunu iddia eden barış güvercini olarak lanse edilen siyasi partinin teröre ve silahlara karşı net ve anlaşılabilir şekilde taraf olmadığı sürece Türkiye'nin partisi olması asla ve asla mümkün olmayacaktır. Bu da onların önüne bir fırsat gelmiştir. Siyaset demokrasi ve hukukla ülkede sorunların çözümü için onların önüne bir fırsat gelmiştir diye düşünüyorum. Her ne kadar ümitli olmamakla beraber terörü lanetliyorum. Herkesi demokrasiye ve hukuka davet ediyorum. Ayrıca yine devletimizin bugüne kadarki çözüm süreciyle ilgili, kardeşlik, birlik ve beraberlikle ilgili ve Türkiye'nin bir bütün olmasıyla ilgili göstermiş olduğu iyi niyeti hiç kimse zafiyet olarak algılamasın. Bazı terör örgütü mensuplarının belirli yerlerde hareket rahatlığı elde etmiş olması bu ülkenin sahipsiz olduğu anlamına gelmez. Devletimizin barış, devletimizin sevgi, devletimizin o merhamet elinin olduğu vücudunda diğer eli de bu ülkede devlete uzanacak, bayrağına uzanacak olan elleri kırmak ve kökünü kurutmak için güç elidir. Şefkat eliyle beraber güç elinin de kullanılacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bundan hiçbir şekilde vazgeçmeyeceğiz ve asla geri adım da atmayacağız."