Ordu'nun Çaybaşı ilçesinde yaşayan 14 yaşındaki bir çocuğun ölümü büyük üzüntü yaşattı. Misafirlerle birlikte baklava yiyen çocuğun soluk borusuna akaçn baklava parçası, çocuğu nefesini kesip ve ölümüne neden oldu. Tüm çabalara karşın küçük çocuk kurtarılamadı.

Ordu, Çaybaşı Anadolu İmam Hatip Lisesi Ortaokul 6’ncı sınıf öğrencisi Emre Aydoğdu, evlerine gelen misafirlerle birlikte baklava yedi. Yediği baklavayla birlikte birden fenalaşan ve yere düşen çocuğun ailesi büyük bir panikle çocuğa ilk müdahaleyi yaptı ve ambulans çağırdı. Yediği baklavanın nefes borusuna kaçtığı tespit edilen 14 yaşındaki Emre Aydoğdu, ambulansla Ünye İlçesi’ndeki özel bir hastaneye kaldırıldı. Durumu kritik olan genç, buradan Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne sevk edildi.  Bir türlü gelişme gösteremeyen çocuk kurtarılamadı.

Ancak, doktorların yaptığı tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak öldü. Emre Aydoğdu’nun cenazesi otopsi işlemleri ardından dün Köklük Mahallesi’nde kılınan cenaze namazından sonra ailçede toprağa verildi. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.