Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mühendislik Fakültesi, Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü 2002 yılı mezunu Mehmet Emre Özmüş, Alp Mühendislik’te genel müdürlük görevini başarıyla sürdürüyor. Özmüş, 2002 yılında DAÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü lisans programından mezun olduktan sonra DAÜ Elektrik Elektronik Münehdisliği Bölümü’nde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Üniversite eğitiminin ardından ise girdiği iş hayatında kendi şirketini kurma kararı alarak 2012 yılında Alp Mühendislik’i kurdu.

Çocukluğundan beri kendi ayaklarının üzerinde durmayı benimseyen Özmüş, elektrik ve bilgisayara olan merakı nedeni ile Elektrik Elektronik Mühendisliği alanında eğitim aldı. Üniversitedeki lisans eğitimi süresince matematik, fizik gibi alanlarda diğer öğrencilere dersler verdiğini belirten Özmüş, yüksek lisans eğitimi sırasında da üniversitede araştırma görevlisi olarak çalıştığını bildirdi. Elde etmiş olduğu başarılarda DAÜ’den aldığı eğitimin büyük rolü olduğuna değinen Özmüş, DAÜ’nün öğrencilerine kaliteli eğitimin yanında özgüven ve girişimcilik ruhunu da kazandırdığını vurguladı.

İş hayatına otomasyon programları yazmakla başladığını aktaran Özmüş, çeşitli iş deneyimlerinin ardından İzmir merkezli kurumsal bir şirkette elektrik bakım şefi olarak işe girdiğini bildirdi. Üretim müdürlüğü görevine kadar yükselen Özmüş, bugün alanında önemli işlere imza atan 30’a yakın firma ile çalıştığını vurguladı. DAÜ’nün her geçen gün gelişen uluslararası bir üniversite olduğunu dile getiren Özmüş, DAÜ mezunlarının dünya ile rekabet edebilecek standartlara sahip olduğunu aktardı.