Başbakan Ahmet Davutoğlu, koalisyon hükümeti için yaptığı görüşmelerde partilerin genel başkanlarıyla çok açık istişarelerde bulunduklarını belirterek, "Bayram sonrası tekrar çalışmalara başlayacağız" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bayram namazını Sultanahmet Camisinde kıldı. Namazın ardından Prof. Dr. Mehmet Görmez'in okuduğu hutbeyi dinleyen Davutoğlu, daha sonra camiden ayrıldı. Davutoğlu'na eşi Sare Davutoğlu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de eşlik etti. Cami çıkışında vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Davutoğlu, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu, Ramazan Bayramının ülkemize, milletimize ve insanlığa hayırlı olmasını dileyerek şöyle konuştu: "Sultanahmet Camisinin bir özelliği olarak çok sayıda ülkeden, hemen hemen bütün İslam dünyasında, çok değişik ülkelerden kardeşlerimizle bayramlaşma imkanımız oldu. Bu bayramlarda her zaman sadece ülkemizdeki barış ve huzur ortamında güzel bir bayram idrak etmiş olmakla kalmıyoruz, aynı zamanda dünyanın değişik köşesinde bayramları hakkıyla kutlayamayan kardeşlerimizi anıyoruz. Allah başta Filistin olmak üzere Suriye'de, Irak'ta, Libya'da, Yemen'de, Orta Asya'nın değişik bölgelerinde zor şartlarda bayramı kutlamak zorunda kalan kardeşlerimize yardım eylesin. Türkiye her zaman kendi içindeki barış ve huzuru sağlamakla birlikte, dünyadaki bütün mazlumlarla omuz omuza bayramların en iyi şekilde idrak edilmesi için çaba sarf etmeye devam etmektedir. Bu bayramda bir taraftan hükümet kurma çalışmalarını yürüttüğümüz Ramazan ayı sonrasında hayırlı bir netice almak için dualar ettik. Allah ülkemiz için en hayırlı olanı nasip etsin diye dua ediyoruz."

"ÇOK AÇIK YÜREKLİ İSTİŞARELERDE BULUNDUK"

Koalisyon görüşmeleriyle ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Davutoğlu, şunları söyledi: "Bugün bayram. Bayram günlerinde siyaset konuşmamak gibi bir prensibimiz vardı ama şunu ifade edeyim. Herkesi merak ettiği bir husus olduğu için Ramazan Bayramı öncesinde birinci turu bitirme hedefi içindeydim, bitirdik. Bütün genel başkanlara gösterdikleri misafirperverlik için teşekkür ediyorum. Çok açık yürekli istişarelerde bulunduk. Tabloyu hep beraber değerlendireceğiz. Hem biz, hükümeti kurmakla görevlendirilmiş taraf olarak değerlendireceğiz, hem de muhataplarım, genel başkanlar yaptığım görüşmelerle ilgili bayramın da getirdiği atmosfer içinde istişarelerde bulunacaklardır. Bayram sonrası tekrar çalışmalara başlayacağız. Özellikle görevlendirdiğimiz arkadaşların temaslarından sonra ikinci tur istişareler söz konusu olacak."

"BAYRAM SONRASI ÇALIŞMALARI SÜRDÜRECEĞİZ"

AK Parti MYK üyeleriyle bir araya geleceğini ifade eden Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Salı günü AK Parti MYK'sını çok genişletilmiş bir şekilde toplamayı düşünüyorum. Merkez Yürütme Kurulu'nda arkadaşlarımıza hem bilgi aktaracağız, hem de değerlendirmelerde bulunacağız. Bütün bu izlenimleri aynı gün Bakanlar Kurulu ve partinin diğer ortamlarında da görüşeceğiz. En doğru adımları, en doğru zamanda atmak için çaba sarf edeceğiz. Dolayısıyla bayram sonrası bu çalışmaları hemen sürdüreceğiz."

MUHALEFET PARTİSİ LİDERLERİNE BAYRAM MESAJI GÖNDERDİ

Davutoğlu, bir gazetecinin "Muhalefet liderlerine bir bayram mesajınız var mı?" sorusuna şöyle karşılık verdi:

"Ramazan'da ilk turda güzel görüşmeler yaptık. Bütün muhalefet liderlerine mesajım şu: Seçim kampanyası esnasında karşılıklı olarak herkesten gönül kırıklıklarına sebebiyet vermiş olan bazı açıklamalar olmuş olabilir. Her şeyden önce toplantı esnasında söylediğim gibi herkesin birbirine gönül kırıklığı varsa öncelikle bu konuda helalleşmesi ve gönüllerini açması gerekir. Muhalefet liderleriyle yaptığım görüşmede bunun sağlanmış olduğunu görmekten mutluluk duyuyorum. Nihayet ülkeye hizmet için siyaset yapıyoruz. Bunu unutmadan parti ve şahsi planlarımızın ötesinde ülkemizin geleceği için ikinci tur öncesinde tekrar bir muhasebe yapmalarını ve en iyi şartlarda kalıcı ve güçlü bir hükümet oluşturmak için her türlü görüşe açık olmalarını rica ediyorum."