TUNALI: “BENGÜ KARDEŞİMİZİ KAYBETMENİN ÜZÜNTÜSÜNÜ YAŞIYORUZ”

Sosyal Demokrat Parti (SDP) Genel Başkanı Tözün Tunalı DP-UG eski Genel Sekreteri Bengü Şonya’yı genç yaşta kaybetmenin üzüntüsü içinde olduklarını kaydetti.

Tunalı, Şonya için yayınladığı mesajda, “Ülke Demokrasisi için birlikte mücadele verdiğimiz kardeşimiz zamansız aramızdan ayrılmıştır.Büyük üzüntü yaşıyoruz” diyerek, hayata genç yaşta gözlerini yuman Şonya’nın ülkenin iler gidebilmesi adına büyük demokrasi  mücadelesi verdiğini belirtti.

“Zamansız aramızdan ayrılmıştır. Düşüncelerini yaşatmak için gayret sarfedeceğiz. Onu asla unutmayacağız ve unutturmayacağız” diyen Tözün Tunalı, merhuma rahmet, ailesine de sabır diledi.

SİBER, BAŞSAĞLIĞI MESAJI YAYIMLADI

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, yakalandığı hastalığa yenik düşerek hayata veda eden Demokrat Parti Ulusal Güçler eski Genel Sekreteri Bengü Şonya için başsağlığı mesajı yayımladı.

Siber mesajında şunları kaydetti:

“Kıbrıs Türk siyasi tarihinin son dönemlerinde samimi, dürüst ve içten duruşu ile belleklerimizde yer eden Demokrat Parti
kurucularından ve Genel Sekreterlerinden Bengü Şonya’nın vefatını bu sabah üzüntü ile öğrendim.

Mücadeleci yapısı ile son ana kadar direndiği hastalığına yenik düşmesi bizleri derinden üzmüştür. Şahsım ve Cumhuriyet Meclisi adına merhum Bengü Şonya’ya tanrıdan rahmet dilerken; geride kalan ailesine ve sevdiklerine başsağlığı ve metanet dilerim”

“BENGÜ ŞONYA’NIN HİZMETLERİ UNUTULMAYACAKTIR”

Demokrat Parti Ulusal Güçler eski Genel Sekreteri ve partimizin kurucu üyesi Bengü ŞONYA’nın vefatı, ailesi ve sevenlerini üzdüğü gibi, Demokrat Parti Ulusal Güçler’in bütün üyelerini de derinden üzmüştür. 

Bengü ŞONYA’nın özel sektörde yaptığı çalışmalar olduğu gibi, KKTC dış temsilciliklerinde görev alarak ülke tanıtımına ve turizmine önemli hizmetleri olmuştur. Demokrat Parti Ulusal Güçler’in kuruluşundan itibaren çeşitli kademelerinde uzun yıllar görev yapan Sayın Bengü ŞONYA, çeşitli dönemlerde Parti Meclisi Üyeliği, Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği ve Dış İlişkiler Sekreterliği görevlerinde bulunarak, partimize ve ülke demokrasisine hizmet etmiştir. 

Sayın Bengü ŞONYA son olarak, Ağustos 2010  - Şubat 2014 döneminde Parti Genel Sekreterliğini üstlenerek, partimizn kurumsal ve örgütsel yapısının güçlendirilmesi, parti programının geliştirilmesi ve halkımıza ulaştırılmasında önemli çalışmaları olmuş, partimizin son seçim başarısının elde edilmesinde de çok önemli katkılarda bulunmuştur.

Sayın Bengü ŞONYA Kıbrıs Türk Halkına yaptığı hizmetler ve partimizin güçlendirilmesi için yaptığı çalışmalar yanında, kurucusu olduğu ve bir süre Başkanlığını yaptığı Çağdaş Demokrasi Derneği’ndeki  ve partimiz bünyesinde parti içi demokrasinin geliştirilmesi için yaptığı  çalışmaları ile de ülke demokrasisine önemli katkılar yapmıştır.

Sayın Bengü ŞONYA’nın vefatı sadece ailesi ve kurucusu olduğu ve bir süre yöneticiliğini yaptığı Demokrat Parti Ulusal Güçler için değil, bütün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşları için çok önemli bir kayıptır. Yaslı ailesine, yakınlarına ve onu sevenlere ve tüm Demokrat Parti Ulusal Güçler üyelerine baş sağlığı diliyoruz.

DENKTAŞ: “DERİN ÜZÜNTÜ DUYUYORUM”

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, parti eski Genel Sekreteri Bengü Şonya’nın ölümünden derin üzüntü duyduğunu belirtti.

Denktaş, Şonya’nın ölümü dolayısıyla yayınladığı mesajda, “Demokrat Parti'nin kuruluş aşamasından itibaren zaman zaman birlikte, zaman zaman karşıt ancak hep aynı hedef doğrultusunda mücadele verdiğimiz, yakın çalışma arkadaşım ve partimiz için emek vermiş bir kardeşimizi kaybetmiş olmanın derin üzüntüsünü yaşıyorum” ifadesini kullandı.

Şonya’nın parti saflarında ve çeşitli platformlarda ortaya koyduğu mücadele ve düşüncelerle her zaman hafızalarında kalacağını ve saygı ile anılacağını kaydeden Denktaş, “Kıbrıs sorununa bakış açısı çözüm odaklı ancak Kıbrıs Türk halkının haklarını gözeten yaklaşımı düğümlenen sorunlar karşısında yenilikçi çözümler üretme yönündeki araştırmacı ve geliştirici tavrı ve bu anlamda parti politikalarımızın oluşmasında gösterdiği çaba her zaman takdirle anacağım yönleri olacaktır” ifadesine yer verdi.

Bengü Şonya’nın sadece ailesi ve sevenleri açısından değil, ülke demokrasisi ve tüm vatandaşlar açısından da büyük bir kayıp olduğunu belirten Denktaş, “Bengü Şonya'ya eski bir dost, dava ve mücadele arkadaşım olarak yüce Allah'tan rahmet, sevgili eşine, evlatlarına ve torununa, tüm ailesi ve sevenleri ile parti üyelerine başsağlığı diliyorum” dedi.

“ŞONYA’NIN ÖLÜMÜ TÜM ÜYELERİMİZİ DERİNDEN ÜZDÜ”

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG), eski genel sekreter ve partinin kurucu üyesi Bengü Şonya’nın vefatının, ailesi ve sevenlerini üzdüğü gibi, partinin bütün üyelerini de derinden üzdüğünü kaydetti.

DP-UG Genel Merkezi, parti eski genel sekreteri Bengü Şonya’nın ölümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Şonya’nın özel sektörde yaptığı çalışmalar olduğu gibi, KKTC dış temsilciliklerinde görev alarak ülke tanıtımına ve turizmine önemli hizmetleri olduğu belirtildi.

Demokrat Parti Ulusal Güçler’in kuruluşundan itibaren çeşitli kademelerinde uzun yıllar görev yapan Şonya’nın, çeşitli dönemlerde Parti Meclisi Üyeliği, Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği ve Dış İlişkiler Sekreterliği görevlerinde bulunarak, partiye ve ülke demokrasisine hizmet ettiği belirtildi.

Şonya’nın son olarak, Ağustos 2010  - Şubat 2014 döneminde Parti Genel Sekreterliğini üstlenerek, partinin kurumsal ve örgütsel yapısının güçlendirilmesi, parti programının geliştirilmesi ve halka ulaştırılmasında önemli çalışmalar yaptığı, partinin son seçim başarısının elde edilmesinde  önemli katkılarda bulunduğu ifade edildi.

Mesajda, “Şonya Kıbrıs Türk halkına yaptığı hizmetler ve partimizin güçlendirilmesi için yaptığı çalışmalar yanında, kurucusu olduğu ve bir süre başkanlığını yaptığı Çağdaş Demokrasi Derneği’ndeki  ve partimiz bünyesinde parti içi demokrasinin geliştirilmesi için yaptığı  çalışmaları ile de ülke demokrasisine önemli katkılar yapmıştır” ifadelerine yer verildi.

Şonya’nın vefatının sadece ailesi ve kurucusu olduğu ve bir süre yöneticiliğini yaptığı Demokrat Parti Ulusal Güçler için değil, bütün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşları için önemli bir kayıp olduğunun vurgulandığı mesajda, yaslı ailesine, yakınlarına, onu sevenlere ve tüm Demokrat Parti Ulusal Güçler üyelerine baş sağlığı dilendi.

İÇİŞLERİ BAKANI ULUÇAY ŞONYA İÇİN BAŞSAĞLIĞI MESAJI YAYIMLADI

İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, Demokrat Parti-Ulusal Güçler eski Genel sekreteri ve kurucu üyesi Bengü Şonya’nın yakalandığı hastalığa yenik düşerek, genç yaşta vefatından dolayı derin üzüntü içerisinde olduğunu belirtti.

İçişleri Bakanı Teberüken Uluçay yayımladığı taziye mesajında, merhuma tanrıdan rahmet,  tüm ailesi, çalışma arkadaşları ve KKTC halkına başsağlığı diledi.