Ülkemizde de özellikle son yıllarda içerisinde imar planlama konusundaki hassasiyetleri ön plana gelirken, bu sayede projelerin daha kapsamlı ve insanlar faydasına gelişen bir yapı oluşturması da mümkün hale geliyor. Yıllara meydan okuyan kaliteli yapılar oluşturmak ve insanların bundan faydalanmasını sağlamak, öncelikli olarak planlı ve projeleri çalışmayı bir zorunluluk haline getirmekte.

       Gereklilikleri yerine getiren ve kurallara uyan girişimciler ise şehir planlama konusunda attıkları olumlu adımlarla beraber, projelerini daha kısa sürede hayata geçirebiliyorlar. Giderek gelişen yapı teknikleri ve ortaya koymuş oldukları mükemmel çalışma yöntemleri, insanların daha güvenli ve kaliteli mekânlarda yaşamasını sağlamaya devam ediyor. Devlet bu konuda çok hassas davranış içine girerken, yerleşim birimleri oluşturma konusunda teknik uygulamalar ve planlı projeleri çalışmalara önem vermek, gün geçtikçe daha büyük önem kazanıyor. Yaşam mekânlarını daha kaliteli bir hale getirmek, bundan tüm insanların fayda ve istifade etmesini sağlamak, elbette ki devletin aslı görevleri arasında bulunuyor. Yerleşim birimlerinin tertip ve düzenli olmasını sağlayan şehir planlama, ülkemizde de hassasiyetle üzerinde durulan konular arasında yer alıyor. Yaşam mekânları ve yerleşim birimlerinin tertip düzeni, ilerleyen dönemlerde de karşımıza sorun olarak çıkmaması için, fizibilite çalışmalarının zamanında kontrol edilmesi çok büyük önem taşımakta.

       Bakanlık ve devletin bu konuda hassasiyet gösterdiği herkes tarafından çok iyi bilinirken, inşaat şirketlerinin sistemini ve planda çalışmaya katkı olarak bu sistemleri daha fazla dikkate alması bir zorunluluk oluşturuyor. Son derece kaliteli bir yaşam mekânı oluşturmak aslında kaliteli altyapı çalışmalarının desteği ile birlikte, insanlara daha kolaylıkla sağlayabilir. Yapı tekniği uygulamalar ve altyapı konusundaki hassasiyetler ön plana çıktığı zaman, teknoloji ile bütünleşen inşaat sistemi, insanlara hizmet eden bir yapılaşma tekniğini zaten oluşturacak. İmar planı için tüm gerekli faktörlerin oluşması, tertipli düzenli ve kaliteli yerleşim birimi oluşturma noktasında da insanlara avantaj sağlamaya devam edecek.