Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Lefkoşa İlçe Örgütü Başkanı Kemal Gülercan, Lefkoşa’da 2 asırlık çam ağacının çarpık yapılaşma uğruna kesildiğini söyledi. Ağaç katliamlarının ülkedeki çevre tahribatının en acı örneklerinden biri olduğunu belirten Gülercan, “Bir avuç şirket daha fazla kâr yapsın diye, ülkemizde ve Lefkoşa’mızda çarpık, plansız yapılaşma ve betonlaşma yaşanıyor. Ortada akıl almaz arsa spekülasyonları dönüyor” dedi.

BKP’den verilen bilgiye göre, Lefkoşa İlçe Örgütü üyeleri, Lefkoşa’da “Dereboyu” olarak bilinen Mehmet Akif Caddesi üzerinde bir açıklama yaptı ve söz konusu bölgede ağaçların kesildiği yere siyah çelenk bıraktı

BKP Lefkoşa İlçe Başkanı Kemal Gülercan buradaki konuşmasında, çam ağaçlarını katleden şirketi, bu katliama onay vermekle suçladığı CTP-UBP hükümetini, Orman Dairesi’ni, Şehircilik ve Planlama Dairesi’ni ve olanlara seyirci kaldığı gerekçesiyle  Lefkoşa Türk Belediyesi’ni protesto ettiklerini belirtti.

Açıklamasında İmar Yasası’nın yeniden ele alınmasını da talep eden Kemal Gülercan, “Ağaçların ve çevrenin hunharca katledildiği, çarpık ve plansız yapılaşmanın hüküm sürdüğü bir Lefkoşa değil, ağaçların ve çevrenin korunup geliştirildiği, planlı ve doğayla barışık bir şekilde kalkınıp gelişen bir Lefkoşa talep ediyoruz” ifadesini kullandı.