İşsiz olduğu belirlenen ve ata binerek böbrek taşını düşürmek istediği öne sürülen şüpheli, hayvan hırsızlığından tutuklandı. 

Asayiş Şubesine bağlı Hırsız Bürosu ekipleri, kahverengi, dişi at 'Hazal'ı ve çalan şüpheliyi bulmak için 3 ayrı ekiple, Melikgazi İlçesi Konaklar Mahallesi ve çevresinde yoğun çalışma yaptı. Polis, atı Muhammet G.'nin aldığını belirledi. Asayiş Şubesi, Hırsızlık bürosu yetkilileri şu bilgileri verdi:

"Melikgazi Özel Rehabilitasyon Merkezi'ndeki ahırdan ‘Hazal' adlı atın çalınmasıyla ilgili yapılan çalışma sonucu, kamera görüntülerinin gece olması ve kameranının olayı uzaktan görüntülemesi nedeniyle, şüphelinin teşhisinde elverişsizlik oldu. Ancak, yapılan saha çalışmasında, yakın zamanda Melikgazi İlçesi Mimarsinan Mahallesi yakınlarında arazide bir kişinin atla görüldüğü bilgisine ulaşıldı. Zanlı Muhammet G.’nin işsiz olduğu ve TOKİ Konutları'nda oturduğu, hayvancılıkla ilgisi olmadığı ve aracının olay yeri yakınlarında görüldüğü belirlendi. Zanlı yapılan sorgusunda atı doktor tavsiyesiyle, böbreklerinde taşı düşürmek için, binmek üzere çaldığını söyledi. Çıkarıldığı mahkemece hayvan hırsızlığından tutuklandı."

20'YE YAKIN AHIR ARANDI

Şüphelinin hırsızlığa ilişkin medyadaki haberler üzerine, yakalanacağından endişe ederek çaldığı 'Hazal'ı Mimar Sinan Mahallesi yakınlarındaki boş bir araziye bıraktığı belirlendi. Kayseri polisinin, 'Hazal'ı bulmak üzere Mimarsinan, Konaklar ve Yıldırımbeyazıt Mahallelsi'nde arazi ile 20 ahırda arama yaptıkları belirlendi.

OLAY NASIL OLMUŞTU?

Kayseri'de özel bir rehabilitasyon merkezinde, otistik çocukların tedavisinde 9 yıldan bu yana kullanılan, 'Hazal' adlı at, 11 Eylül'de çalındı. Merkez Melikgazi ilçesi Konaklar Mahallesi, Avanos Caddesi'nde 4 katlı binanın bulunduğu Özel Melikgazi Rehabilitasyon Merkezi arazisindeki ahırda tutulan ve yaklaşık 50 kadar otistik çocuğun terapisinde kullanılan 11 yaşındaki 'Hazal' adı verilen dişi at, 11 Eylül’de kimliği belirmeyen kişi veya kişiler tarafından saat 02.20 sıralarında çalındı. Hırsızlık üzerine polis, merkezin kamera kayıtlarını alıp, araştırmaya başladı. At hırsızı , polisin titiz çalışması sonucu yakalanıp, tutuklandı. Ancak, şu ana kadar çalınan at bulunamadı.