Evrim Kamalı

Lefkoşa’da 1 Ağustos tarihinde şüpheli tavırları nedeni ile üzerlerinde yapılan aramada tasarruflarında uyuşturucu bulunan zanlılar Cengiz Han Topacık ve Süleyman Bulut teminata bağlanmak üzere dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Polis Memuru Halil Dümenci, huzurda bulunan zanlılar Cengiz Han Topacık ve Süleyman Bulut'un 1 Ağustos saat 22.30 raddelerinde Lefkoşa da Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’nda şüpheli hareketleri nedeniyle yanlarına giden polis memurunu fark edip, zanlı Topacık'ın cebinde bulunan ve şeffaf naylon içerisindeki yaklaşık 100 miligram ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu maddeyi yere atarken suçüstü gereği tutuklandığını söyledi.

Güneyden getirmiş 

Olayın akabinde zanlıların yanında söz konusu paket ve uyuşturucu maddenin bulunarak emare yapıldığını belirten Polis Memuru Halil Dümenci olayla ilgili ileri soruşturmada zanlı Topacık'ın gönüllü ifade verdiğini ve konu uyuşturucu maddeyi 29 Temmuz tarihinde yasadışı yoldan Güney Kıbrıs'a geçerek 30 gram olarak getirdiği itirafında bulunduğunu söyledi. Polis, zanlının ayrıca ifadesinde 18 gramını 3 gramlık paketler halinde henüz tespit edilemeyen kişilere paketi 150 TL karşılığında sattığını, ayrıca 10 gramını ise 500 TL karşılığında zanlı Süleyman Bulut’un talebi üzerine getirdiğini ve ona verdiğini beyan ettiğini kaydetti. 

“Benzer suçlardan sabıkaları var”

Meseleyle ilgili olarak yürütülen soruşturmada zanlı Topacık'ın gösterimi ile yakalandıkları yerde yapılan aramada gömülü vaziyette 2 paket olarak 4 gram 925 miligram daha uyuşturucu bulunduğunu ifade eden polis, meseleyle ilgili olarak yürütülen soruşturmanın tamamlandığını, zanlıların benzer suçlardan sabıkaları olduğunu belirterek, uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Alev Ulunay huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlı Topacık’ın yasadışı yollardan kaçma ihtimalini de göz önünde bulundurarak 2 ayı geçmeyen bir süre hükümsüz tutuklu olarak beklemesini, zanlı Bulut’un ise yurtdışına çıkışının yasaklanması, haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ispat-ı vücut etmesi ve KKTC vatandaşı muteber bir kişinin 30 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.