Ünalan metrosunda metronun kapılarının kapanacağı sırada tekbir getiren bir genç elindeki çantayı vagonun içine attı. Vagon bir anda karıştı yolcular şoka girdi. Olayın gençlerin yaptığı tuhaf şak olduğu  ortaya çıktı.

Olay saat 16.45 sıralarında hattın en yoğun olduğu saatte Ünalan metrosunda meydana geldi. Görgü tanıklarının anlattığına göre metroda büyük şok yaşatan olay şöyle gelişti. Yaşları küçük 2 genç vagonun kapılarının kapanacağı sırada Alahu Ekber diyerek tekbir getirdi, hemen ardından da elindeki çantayı birazdan harekete geçecek vagonun içine attı. Bu dakikadan sonra hem istasyonda hem de harekete geçen vagonlardaki yolcular arasında büyük panik ve kargaşası yaşandı. Akıllara gelen tek şey çantanın bombalı olduğuydu.  Çantanın atıldığı vagondaki yolcular hızla çantadan uzaklaşmaya çalıştı, bazı yolcular acil butonuna bastı, bu sırada fenalık geçirenler oldu.

Bu sırada metro hareketine devam etti ve bir sonraki istasyon, Göztepe istasyonunda durdu. Bu sırada polis de alarma geçti, çok sayıda ekip istasyona geldi. Yolcular vagonu hızlıca terk etti. Bu sırada olayı gerçekleştiren yaşları 18'den  küçük 2 çocuk metronun güvenlik görevlilerinin de yardımıyla tespit edildi, yakalandı ve polislerin nezaretinde  polis merkezine götürüldü. Çocuklar dehşete düşüren itirafı da bu sırada yaptılar, olayı şaka amaçlı yaptıklarını söylediler.

Olayın şokunu üzerinden atamayan yüzlerce yolcudan biri olan Büşra Yüce o anları şöyle anlaattı:

"Kadıköyden bindim Ünalan'da inecektim. Bir anda bir kişi tekbir getirdikten sonra elindeki çantayı attı. Bomba paniği yaşandı herkes birbirini ezdi" diye konuştu. Bu arada çocukların vagona attığı çantada bir basketbol topunun olduğu anlaşıldı.