“Çalışma Hayatında İnsan İlişkilerinde Altın/Bilimsel Kurallar” konferansı dün (17 Eylül 2015) Girne Kaymakamı Mehmet Envergil’in de katılımı ile yapıldı.

BUN Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Bıçak, Girne Kaymakamı Mehmet Envergil, BUN Genel Sekreteri Tuncer Hasan Tuncergil, BUN Akademisyenleri, Girne Kaymakamlık ve Girne bölgesindeki kamu çalışanlarının katıldığı “Çalışma Hayatında İnsan İlişkilerinde Altın/Bilimsel Kurallar” konferansın sunumunu British University of Nicosia Eğitim Fakültesi - Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. K. Bahar Aydın yaptı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan British University of Nicosia Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Bıçak, British University of Nicosia’nın diğer üniversitelerden ayrı bir yeri olacağını düşündüklerini kaydetti.

Bıçak “BUN’dan mezun olan bir öğrenci çok iyi derecede İngilizce konuşabilecek, yazabilecek anlayabilecektir. Sadece ilk sınıfta İngilizce değil, ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıflarda da İngilizce dersleri alacak. Biz bunun programını yapıyoruz” dedi.

Prof. Dr. Bıçak BUN’dan mezun olan bir öğrencinin iyi derecede bilgisayar kullanacağını belirterek, sadece birinci sınıfta değil 3. ve 4. sınıflarda da bilgisayar kullanımına özen göstereceklerini kaydetti.

Bıçak: Bizim öğrencilerimiz uluslararası istihdam edilebilir olacak

“Bizim öğrencilerimiz uluslararası istihdam edilebilir olacak” diyen BUN Rektörü Prof. Dr. Bıçak “Biz uluslararası standartlarda öğrenci yetiştireceğiz. İş çevrelerinden görüş alıp hangi eshaplarda öğrenci ihtiyacı olduklarını öğrenip, onların ihtiyacına göre de program yaratıp, bu programlarda öğrencilerimize eğitim vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Üniversitelerin eğitim vermek, araştırmaya sevketmek ve topluma hizmet vermek şeklinde 3 temel misyonu olduğuna işaret eden Bıçak özellikle araştırmaya sevk etmenin hem öğrenciler hem öğretim elemanları için geçerli olan bir misyon olduğunu hatırlattı.

“Çalışma Hayatında İnsan İlişkilerinde Altın/Bilimsel Kurallar” konferansının topluma hizmet vermek misyonuna örnek olduğuna dikkat çeken Bıçak sözlerini şöyle sürdürdü;

“BUN olarak üniversitemizde Sürekli Eğitim Merkezi çerçevesinde kısa süreli sertifika programları düzenleyeceğiz.  Bunlar; İngilizce kursları, bilgisayar kullanımı kursları, Aşçılık ve ustalık kursları, üst kademe yöneticilerine yönetim programları düzenleyeceğiz. Polis, asker, kamu görevlilerine yönelik Lefkoşa’ya gitmeden Girne bölgesinde de bu hizmeti vereceğiz. Bu programlarda en iyi eğitim değerli hocalarımız tarafından verilecektir. Bizler de Üniversite yönetimi olarak bunların takipçisi olacağız.”

Envergil: BUN sosyal sorumluluk projelerini yerine getiren bir üniversite…

Girne Kaymakamı Mehmet Envergil konferansta yaptığı konuşmada kamuda işleri aksatmayacak şekilde British University of Nicosia ile ortaklaşa düzenledikleri 2.konferans olduğunu söyledi. BUN’un çok genç bir üniversite olmasına rağmen, sosyal sorumluluk projelerini yerine getiren bir üniversite olduğuna dikkat çeken Envergil, işbirliği içerisinde konferansların devam etmesini diledi. British University of Nicosia’nın Girne’de olmasının da ayrıca çok sevindirici olduğunu kaydeden Envergil “İnsanlık tarihinde bilimsel araştırmalar sayesinde uygarlık ve toplumlar gelişmiştir. Gerek kültürel gerek sosyal gerekse bilimsel alanda üniversitelerin katkıları çok büyüktür” ifadelerini kullandı.

Dr.Aydın: Kurum içi sağlıklı ilişki ve iletişim becerilerini geliştirmek için hizmet içi eğitimler verilmeli

Konferansı hazırlayıp sunan Dr. K. Bahar Aydın ise “Devletin temsilcisi olan devlet memurları; hizmet sundukları halkla olan ilişkilerinde sağlıklı/etkili iletişim kurabildiklerinde  ve çıkan iletişim çatışmalarını etkili bir şekilde çözebildiklerinde, kendilerinin ve halkın beden ve ruh sağlığına büyük katkılar sağlayacaklardır.  Bununla birlikte, hizmetlerin kalitesi de yükselebilecektir” şeklinde konuştu.

Dr.Aydın “Fakat, Devlet ve halk arasındaki sağlıklı etkileşim, kurumun kendi  içindeki sağlıklı iletişim ve etkin liderlik uygulamalarına dayanmaktadır. Kendi içinde sorunlu olan bir kurumun halka etkin hizmet sunmasını  beklemek gerçekçi görünmemektedir. Bu itibarla, kurum-içi sağlıklı ilişki ve iletişim becerilerini geliştirmek için, yöneticiler de dahil tüm çalışanlara yönelik hizmet-içi eğitimlerin verilmesi gerektiği kanaatindeyim” dedi. Dr. Aydın KKTC’nin Eğitim Adası olma vizyonuna sahip her üniversitenin “sosyal sorumluluk projeleriyle” bu yönde aktif olabileceğine dikkat çekti.