Kıbrıs Türk Devlet Çalışanları Sendikası (Çağ-Sen), hükümetin  elini halkın cebinin en dibine kadar uzattığını, doğru düzgün gelir vergisi toplamayan hükümetin dolaylı vergileri alabildiğine artırarak günü kurtarmaya yöneldiğini ileri sürdü.

Sendika Başkanı Mehmet Davulcu yaptığı yazılı açıklamada, sosyal devletlerin diğer devletlerden önde gelen farklarından birinin ana gelir kaynağının gelir vergisi olması olduğunu belirterek, ülkede ana gelir kaynağının hiçbir zaman gelir vergisi olmadığını, en adaletsiz  vergi yöntemi olan dolaylı vergilerle  fakirin daha da fakirleştiğini savundu.

Akaryakıt zamlarının hayat pahalılığını anında tetikleyen bir özelliğe sahip olduğunu kaydeden Davulcu  hükümetin kontrolündeki DPÖ’nün yaptığı hayat pahalılığı hesaplamaları ile akaryakıta yapılan zamlar arasında uçurumlar oluştuğunu, bunun da  DPÖ hesaplamalarının bilimsellikten ne kadar uzak olduğunun açık göstergesi olduğunu iddia etti.

Yılın 10 aylık devresinde akaryakıta yapılan zam oranının  % 12.4 ile % 13.3 arasında olduğunu kaydeden Davulcu,  öte yandan DPÖ’nün 10 Ekim 2016’da açıkladığı 9 aylık hayat pahalılığının  ise % 4.63 olduğunu belirtti.

Davulcu, “Rakamlar ve gerçekler ortadadır. Hükümet bilinen en adaletsiz vergi sistemi olan dolaylı vergilerle halkın orta ve alt katmanlarını daha fakir hale getirme politikalarını ısrarla sürdürmektedir. Toplumun büyük kesimi fakirleştirilirken hükümet ve onlara yakın küçük bir zümre her zamankinde daha hızlı bir şekilde zenginleştirilmektedir” dedi.