Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, yeni mezun olmuş gençleri istihdam edecek işletmelere gencin net maaşının yüzde 30’u oranında 18 ay boyunca ücret desteği verileceğini söyledi.

BRT’de yayınlanan Günün Özeti programına konuk olan Bakan Gürpınar, yerel istihdamın desteklenmesi projesinin bu yıl yeni açılımları olduğunu söyledi.

Gürpınar, gençlerin istihdamını daha fazla kolaylaştırmak için özel olarak gençlerin istihdamına yönelik çalışma yaptıklarını söyledi.

Gençlerin istihdamı projesinin, iki ayak üzerinde olduğunu belirten Gürpınar, birinin yeni mezun olmuş gençlerin istihdamını sağlamak olduğunu kaydetti.

Gürpınar, “Bu gençleri istihdam edecek olan işletmelere istihdam edilen gencin net maaşının yüzde 30’u oranında ücret desteği sağlayacağız. Bu ücret desteği 18 ay sağlanacak” dedi.

Okurken çalışacak öğrencilere de değinen Gürpınar, yaz döneminde ve diğer zamanda part-time öğrenci çalıştıracak işletmelere de destek sağlanacağını belirtti ve sağlanacak destekle ilgili bilgi verdi.

Söz konusu durumun öğrencilerin çalışma yaşamına katılarak iş tecrübesi edinmelerini sağlayacağını belirten Gürpınar, bunun yanı sıra öğrencilerin maddi gelir de elde edeceğini belirtti.

Gürpınar, işletmelere destek verilmesi için söz konusu işletmelerin 3 ay içerisinde işten durdurma yapmaması gerektiğini söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, sosyal güvenlik yatırımların yapamayan küçük esnafa yönelik desteğe de değindi.

Hem küçük esnafa rahatlama getirmek hem de Sosyal Sigortaların mali açıdan sıkıntı yaşamasını önlemek istediklerini belirterek Gürpınar, küçük esnafa yüzde 4 faizli ilk 3 ay ödemesiz 4 yıl süre ile 50 bin limitli kredi olanağı sağladıklarını belirtti.

Gürpınar, “Krediden faydalanıp Sosyal Sigortalara olan borçlarını tamamı ile kapatan ve bu kategoriye giren küçük esnafa önümüzdeki 18 ay boyunca sosyal güvenlik yatırımlarının yüzde 50’sini devlet olarak karşılayacağız” dedi.

Bakan Gürpınar , son 5 yılda yatırımını yapan ve borcu bulunmayan küçük işletmelere de 18 ay boyunca Sosyal Güvenlik yatırımlarının yüzle 50 sini Devletin karşılayacağını da belirtti.

Gürpınar, önümüzdeki birkaç gün içerisinde kredi programına müracaatların başlayacağını da kaydetti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, hiç borcu olmayan işletmelerin de önümüzdeki haftadan itibaren müracaatlarını yapabileceklerini kaydetti.